Eyüpsultan’da Yaşanan Acı Olay

Ada’nın yürek yakan dramı

İstanbul Eyüpsultan’nda meydana gelen trajik olayda, 19 Nisan tarihinde gece saatlerinde, Ada Nur Uzuner (19) isimli genç kadın, 3 yaşındaki oğluyla birlikte eniştesi Mert Satarım’ın arabasında bulunmaktaydı.

Yolda seyahat ederken, Mert Satarım’ın arkadaşlarıyla karşılaştı. Arkadaşları, kaçırıldığını iddia ettikleri kızı kurtarmak için hareket ettiklerini belirterek Satarım’ı da yanlarında götürmeye davet etti. Satarım ve arkadaşları, iddia edilen kaçırılma olayının yaşandığı eve doğru yol aldılar.

Ancak, şüpheli kızı gören kişilerin paniğe kapılarak silahla ateş açması sonucu, Ada Nur Uzuner yaralandı ve hayatını kaybetti. Olay sonrasında polis ekipleri tarafından şüpheli olarak aranan ‘Azad’ lakaplı Gaffur Engiz ile birlikte 11 kişi gözaltına alındı.

Olayın ardından konuşan Mert Satarım’ın eşi ve Ada Nur Uzuner’in ablası İstek Uzuner, “Katillerin bulunmasını istiyoruz. Peşini bırakmayacağız. Kardeşimin ardında 3 yaşındaki çocuğu kaldı. Kardeşim suçsuz yere öldürüldü” ifadelerini kullandı. Ada Nur Uzuner’in kardeşi Sedef Uzuner ise ablasının acı dolu son anlarını şu şekilde anlattı: “Ablam yere düşüyor ve kimse onu hastaneye götürmüyor. Oğlu ablamın kanı içindeydi. Ablamın başında 1 saat beklemiş. Oğlu ‘Anne ölme, ölme’ diye bağırmış. O kurşun yeğenime de gelebilirdi.”

Ada Nur Uzuner’in ailesi, acı dolu sürecin ardından adaletin sağlanmasını ve katillerin cezalandırılmasını talep ediyor.