F.K. İsimli Kız Öğrenciye Cinsel İstismar İddiası

Yargıtay rapora kör oldu

Kırşehir Kaman’da Bir Lise Öğrencisine Cinsel İstismar İddiası

Kırşehir’in Kaman ilçesinde bir lisede okuyan F.K. (17) isimli kız öğrenci, evine gitmek için Murat Yaman’ın kullandığı servis aracına bindi. Servis aracındaki diğer öğrencileri bıraktıktan sonra şoför Yaman’ın F.K.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Gözaltına alınan şüpheli Yaman, kendisine yapılan suçlamaları reddetti.

Mağdur çocuk, yaşanan cinsel saldırı sonrasında şüphelinin kendisini peçete ile temizlediğini ifade etti. Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü, mağdurun kot pantolonunda şüpheliye ait ‘meni örneği’ tespit edildiğine dair raporu dosyaya sundu. Ancak Kırşehir Adli Tıp Şube Müdürlüğü, mağdurun cinsel saldırıya maruz kaldığının tıbben kanıtlanamayacağını belirtti.

İğrenç Savunma: “Arabanın Arkasındaydı”

Tutuksuz yargılanan Yaman hakkında ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı ve mahkeme sanığın tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme duruşmasında sanığa yöneltilen soru üzerine savunmasını değiştiren Yaman, “Arabada bana aşırı yakınlık gösterdi. Ben de heyecanlanıp arka koltuğa geçtim. Peçeteyi aldım… Ben bunları yaparken zaten arkadaydı” şeklinde ifade verdi.

Yapılan yargılamanın sonucunda mahkeme, sanığın çelişkili ifadeleri ve mağdur çocuğun pantolonunda bulunan meni örneğini dikkate alarak Yaman’a 16 yıl hapis cezası verdi. Mağdur çocuğun avukatı Şahin Antakyalıoğlu, sanığa en üst sınırdan ceza verilmesi gerektiğini belirterek istinaf başvurusunda bulundu.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 17. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını hukuka uygun buldu ve onayladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da dosyaya ilişkin verilen cezanın onanmasını talep etti.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, dosyanın incelenmesi sonucunda mahkûmiyet kararının dosya içeriği ile çeliştiği gerekçesiyle kararın bozulmasına ve sanığın tahliyesine karar verdi. Kararın gerekçesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından sunulan raporun yeterince değerlendirilmediği de vurgulandı.