Fadime Gökçe’nin kızı Fikriye Aybüke Körük hala kayıp: Bir yıl sonra hala umut arayışı devam ediyor

Acılı anne 1 senedir depremde kaybettiği kızını arıyor: Fotoğrafı var, kendisi yok

Adana’da yaşayan Fadime Gökçe’nin kızı Fikriye Aybüke Körük, geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde eşi Barış Körük ile birlikte Ebrar Sitesinde mahsur kalmıştır. Enkaz altında kalan çiftten Barış Körük’ün cansız bedenine depremden 6 gün sonra ulaşılmıştır. Ne yazık ki, Fikriye Aybüke Körük’e henüz ulaşılamamıştır. Anne Fadime Gökçe, bir yıldır haber alamadığı kızıyla ilgili endişelerini dile getirmiştir.

Kahramanmaraş’ta düzenlenen anma etkinliğine katılan Fadime Gökçe, kızından bir yıldır haber alamadığını belirterek, “Deprem sırasında ben Adana’daydım ve hemen kızımı aramaya başladım. Ancak, ulaşmak mümkün olmadı. Sonunda, Kahramanmaraş’taki depremi öğrendim. Hemen oraya gitmek için yola çıktık ve 8 saatlik bir yolculuktan sonra varabildik. Kurtarma çalışmaları devam ediyordu ve insanlar enkazaltında kurtarılmaya çalışılıyordu. Üç gün sonra cesetlerin çıkarılmasına başlandı. Biz ise kızımızın çıkarılmasını bekledik. Barış’ın cenazesi depremden 6 gün sonra bulundu. Bundan sonra da kızımızın bulunması için beklemeye devam ettik. Bize ‘kızınızı getiriyoruz’ denildiği anda, gelen kişi başka bir cenaze çıktı. Ben 10 gün boyunca enkaz altında kaldım. Apartmanın bodrumuna kadar inildi. Her birinin üzerlerine tek tek bakıldı, ancak kızım çıkmadı. Bulunan cesetlere baktık, ama kızım hiçbirinde yoktu” şeklinde konuştu.

Fadime Gökçe, tüm çabalarına rağmen kızına ulaşamadığını belirterek, “10 gün sonra Kahramanmaraş polis merkezine gidip kayıp başvurusu yapmaya karar verdim. Hatırı sayılır bir süre beklememiz gerektiği söylendi. Ardından kayıp ilanı ve DNA örneği verdim. Beklerken İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nden kızımın sedyede yaralı halde fotoğrafını buldum. Kızımın İzmir Tepecik Hastanesinde kayda girdiğini söylediler. Biz hastaneye gittiğimizde, kızımın buraya giriş yapmış ve ayrılmış olduğunu öğrendik. Bir depremzededen başka nereye gidebilir ki? Nasıl gidebilir? Güvenlik kameralarını incelemelerini istedim, ancak güvenlik kameralarının net olmadığını öğrendim. Sadece ‘geldi, gitti’ gibi bir kayıt mevcuttu. Benim kızım yok. Kızımı her yerde arıyoruz. Onun peşindeyiz. Fotoğrafı var, hastaneye girişi kaydedilmiş, ama kendisi ortada yok. Kızım nerede? Bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Kapalı kapıları açmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.