Fatih Terim’in Dolandırıcılık Davasındaki İfadesi

Fatih Terim’den ilk kez Seçil Erzan ifadesi: Param ‘saklama hesabı’nda sanmıştım

Ünlüler Özel Fon Skandalında Yargılanan Banka Müdürünün Davasına Fatih Terim ‘Müşteki’ Olarak Eklendi

Ünlü futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da aralarında bulunduğu 28 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddiasıyla yargılanan banka müdürü Seçil Erzan’ın davasına, ünlü teknik direktör Fatih Terim de ‘müşteki’ olarak eklenmişti. Müşteki sayısı 29’a yükseldi. Fatih Terim, ikametgahının Bodrum ilçesi olduğu için avukatlarıyla birlikte Bodrum Adliyesi’ne giderek Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi.

Fatih Terim’in açıklamalarına göre, yaklaşık 13 yıl önce Galatasaray Teknik Direktörü olduğu dönemde Denizbank ile anlaşma yapıldığını belirtti. Terim’in ifadesine göre, uçak yolculuğunda Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ile tanıştı ve bankanın teklifini ilk başta reddetse de sonrasında hesaplarını Denizbank’a taşıdı. Ancak Terim, Hakan Ateş’in kendisine yönelik dolandırıcılık suçlamalarını kabul etmedi.

Terim, “Bana hiçbir zaman özel olarak bir fona para yatırılacağı, yüksek getiri elde edileceği gibi sözler söylenmedi. Sadece paramın bankanın saklama hesaplarında değerlendirileceği, bu hesaplardan yararlanan diğer yöneticilerin olduğu belirtildi” dedi. Ancak daha sonra yapılan incelemeler sonucunda hesaplarında ciddi bir eksiklik olduğunu tespit etti.

Terim, Seçil Erzan’ı tanıdığını belirterek, “Seçil Hanım ile ilgili soru soranlara iyi ve ilgili bir bankacı olduğunu söylerdim. Ancak daha sonradan kendisinin etrafındaki kişilerden para istediğini ve bazılarından aldığını öğrendim. Bu olayların ardından hesaplarımda zarar oluştu ve henüz tam tutarı belirlenmedi” şeklinde konuştu.

Fatih Terim’in finansal konulardan anlamadığını ifade ederek, çalışma hayatı boyunca banka işlemlerini Seçil Erzan’a yaptırdığını belirttiği ifadesinde, “Para yatırma ve çekme işlemleri ile imzalanacak belgeler banka çalışanlarının gelmesiyle gerçekleşti” dedi.