Fatih’te Türkçe Öğretmeni Kan Davası Nedeniyle Öldürüldü

Türkçe öğretmenini canice katletmişti... Yemek yerken yakalandı! Kan donduran sözler

Fatih’te Kan Davası Nedeniyle Gerçekleşen Silahlı Saldırı Sonucu Türkçe Öğretmeni Hayatını Kaybetti

Topkapı Mahallesi, Bican Bağcıoğlu Sokak’ta dün otomobiliyle ilerleyen öğretmen Abdulbaki Durmaz, bir kişinin silahlı saldırısına maruz kaldı. Saldırı sonucu ağır yaralanan Türkçe öğretmeni, hastanede hayatını kaybetti. Polis ekipleri tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada, cinayetin sebebinin kan davası olduğu tespit edildi. Batmanlı iki aşiret arasında 2017 yılından beri devam eden kan davası neticesinde birçok kişinin öldürüldüğü ve yaralandığı belirlendi. Son saldırının ise karşı aşiretten Adem G.’nin kardeşi ile birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Polisin peşine düştüğü şüphelinin izi bir lokantada bulundu. Yemek yiyen Adem G., içeri giren polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüpheli, kendisini yakalayan polislere “Bu bir kan davası. Yaptığımın kötü bir şey olduğunu biliyorum” dedi.

Cinayet Büro Amirliğine getirilen şüpheli Adem G., emniyetteki sorgusunun ardından zırhlı polis aracıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelinin, “Susma” hakkını kullanarak ifade vermediği belirtildi. Yetkililer, saldırı sırasında Adem G.’nin yanında bulunan ve olay yerine gelip ardından kaçtığı taksinin kullanan kardeşinin yakalanması için operasyonlara devam edildiğini açıkladı.