Fazilet Apartmanı Deprem Davası

Fazilet Apartmanı’nda fırıncıyı suçladılar

Kahramanmaraş’ta Depremde Yıkılan Fazilet Apartmanı Davası Başladı

Kahramanmaraş’ın merkezinde yer alan 2 bloklu Fazilet Apartmanı’nın A bloku, 6 Şubat’ta meydana gelen depremde yıkıldı. Depremin sonucunda binada yaşayan 19 kişi hayatını kaybederken, enkaz altından 20 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Binanın zemin katında bulunan fırının usulsüz tadilatlar yaptığı iddiaları üzerine, Kahramanmaraş Belediyesi’nin 2013 yılında fırını mühürlediği ve binada oturanlara can güvenliklerinin olmadığını belirterek binayı boşaltmaları için yazı gönderdiği tespit edildi. Fırın işletmecileri Akın Yağcı (78) ve eşi Ferihan Yağcı (78) hakkında gözaltı kararı çıkarıldı ancak kendilerine ulaşılamadı. Çift hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Binanın müteahhidi Mahmut Oktay Hartavi (63) ile fırının işletmecileri Yağcı çifti hakkında 22 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında başka suçtan tutuklu olan Mahmut Oktay Hartavi, usulsüz tadilat nedeniyle fırıncıyı suçladı.

Binada anne ve babasını kaybeden Mehmet Kaan Çimen, “Arka tarafı kırıp kapı ve pencereler açtırdı. Herkes ‘Deprem olursa bu apartman yıkılacak’ derlerdi” ifadelerinde bulundu. Duruşma 24 Ekim’e ertelendi.

Kaynak: Ömer KOÇ / DHA