“Fenerbahçe Futbol Takımı Oyuncuları Edin Dzeko ve Fred Samsunspor Maçını Değerlendirdi”

Fenerbahçe'de Edin Dzeko'dan takım arkadaşlarına büyük övgü: Çok büyük bir oyuncu

Fenerbahçe Futbol Kulübü’nün oyuncuları Edin Dzeko ve Fred, Samsunspor maçından sonra değerlendirmelerde bulundu. Fred, takımın performansından memnun olduğunu ve taraftarları verdiği destekten dolayı tebrik etti. Yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Genel olarak maça baktığımızda iyi bir performans sergiledik. İlk yarıda istediğimiz gibi oynayamadık, ancak ikinci yarıda daha iyi oldu. Kendim için bir pozisyona girdim ve maalesef kaçırdım. Bir golümün iptal edildiğinden bahsedebilirim. Takımın performansı beni mutlu etti, herkes ellerinden geleni yaptı. En önemli olan şey ise 3 puanı almak oldu. Taraftarlarımızı maç boyunca susmadıkları için tebrik ediyorum.”

Fred, transfer sürecinden sonra hâlâ uyum sağlamaya çalıştığını dile getirerek, “Takım arkadaşlarımı her geçen gün daha iyi tanıyorum. Buraya sadece iki hafta önce geldim ve aynı zamanda sıcak hava koşullarına alışmaya çalışıyorum. Genel olarak hâlimden mutluyum. Çok mücadele ettik ve savaştık. Aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Perşembe günü kazanmak istediğimiz başka bir maçımız var” dedi.

Edin Dzeko ise “Hak edilmiş bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Kazanmak için buraya geldik ve nasıl olduğunun bir önemi yoktu, sadece galip gelmek önemliydi. İlk yarıda gol bulma fırsatını kaçırdık, ancak takımımız sakin ve sabırlı kalmaya devam etti. İkinci yarıda istediğimiz golleri bulduk. Tüm ekibin emekleriyle hak edilmiş bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Dzeko, Cengiz Ünder’in kendisine yaptığı asist hakkında övgü dolu sözler sarf ederek, “Cengiz’in Roma’daki ilk asistinin bana olduğunu bilmiyordum. Maçtan sonra Umut bana söyledi. Kendisi harika bir oyuncu ve takıma çok yardımcı olacağına inanıyorum. Tam hazır olmamasına rağmen bugün bunu gösterdi. Onu çok iyi tanıyorum ve sahada iyi anlaşıyoruz. İlk golümü bana attırdı. Kendisi Roma’da görmeye alışık olduğumuz türden bir oyuncu” dedi.

Ayrıca Dzeko, Fred’in de büyük bir oyuncu olduğunu vurgulayarak, “Fred gerçekten büyük bir oyuncu. Takıma büyük katkılar sağlayacak. O da Cengiz gibi tam hazır değildi bu yüzden sahada kramp yaşadılar. Deneyimli bir futbolcu. Onu tanıtmaya gerek yok. Golünün iptal edildiği şanssız bir an oldu. Fenerbahçe için iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum. Bize büyük katkısı olacak” açıklamasında bulundu.

Dzeko, attığı golün artık geride kaldığını belirterek, “Bugün attığım gol artık geride kaldı, çünkü en önemli şey maçı kazanmaktır. Önümüzde zorlu birçok maç var. Geçmişi düşünmek yerine şu an için aç olmalıyız. Doğru yolda olduğumuza inanıyorum” şeklinde konuştu.