“Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne Nordsjaelland Karşılaşmasıyla Güçlü Bir Başlangıç Yapacak”

Fenerbahçe'de hücum üçlüsü komple değişiyor mu? Konferans Ligi son gelişmeler, Nordsjaelland'ın iddaa oranı...

Fenerbahçe, İsmail Kartal yönetiminde bu sezon oynadığı 10 resmi maçın tamamını kazanarak, Danimarka temsilcisi Nordsjaelland ile başlayacakları UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne güçlü bir şekilde başlıyor. Cengiz Ünder maçın sakatlığı nedeniyle oynayamayacakken, Ferdi Kadıoğlu’nun durumu maç saatinde netleşecek. Samet Akaydin, Mert Müldür ve Bartuğ Elmaz ise liste dışı kaldı. Kulübe yakın kaynaklara göre hücum hattında Ryan Kent, Joshua King ve Michy Batshuayi üçlüsünün görev alabileceği söyleniyor. Bu durumda, bu sezon gol yükünü çeken isimler olan İrfan Can Kahveci, Edin Dzeko ve Dusan Tadic gibi oyuncuların yedek kulübesinde yer alacağını göreceğiz. Orta alanda ise Mert Hakan Yandaş ve İsmail Yüksek şans bulabilir. Stoperde ise Rodrigo Becao ve Alexander Djiku forma giyecek.

Geçen sezon FC Kopenhag’ın arkasında kalarak ikinci olan Nordsjaelland ise yeni sezonu 4 galibiyetle başlamış olsa da son 4 lig maçında sadece 1 galibiyet alabildi. FCSB ve Partizan’ı eleyerek Konferans Ligi grup aşamasına yükseldiler. Bu 2 eşleşmede, 4 maçta kalesini gole kapattılar. Geçen sezon 15 gol atan kanat oyuncusu Ernest Nuamah’ı sattılar ancak yetiştirdikleri ve Benfica’dan kiraladıkları Andreas Schjelderup’a dikkat etmek gerekiyor. Sağ açık pozisyonunda Oliver Antman sakat olduğu için yerine Ibrahim Osman oynayabilir. Mainz’dan transfer ettikleri Marcus Ingvartsen ise 10 resmi maçta 8 gol atıp 2 asist yaparak büyük katkı sağladı.

Öne çıkan istatistiklere baktığımızda, Fenerbahçe’nin iç sahada oynadığı son 4 resmi maçın hem “KG VAR” olduğunu hem de “2.5 ÜST” bittiğini görüyoruz. Nordsjaelland’ın ise deplasmanda oynadığı son 5 resmi maçın 4’ünün “2.5 ALT” olduğunu göze alıyoruz.

Misli üyeleri için önemli bir karşılaşma olan bu maçta en çok tercih edilen seçenek “Fenerbahçe kazanır” oldu. %40’luk kesim, sarı-lacivertli takımımızın başarılı bir başlangıç yaparak 3 puan alacağına inanıyor. %11’lik kesim ise “2.5 ÜST” tercihini kuponlarına ekleyerek karşılaşmada en az 3 gol olacağını düşünüyor.

Geçmişe dönük olarak incelendiğinde, Fenerbahçe’nin Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi’nin Olimpik Marsilya günlerine geri göz atabilirsiniz.