Fenerbahçe, Yeni Transferlerle Samsunspor’u Yendi ve İlk Deplasman Galibiyetini Elde Etti

Fred ile Cengiz Ünder, Fenerbahçe'de gönülleri fethetti

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’deki Samsunspor maçını 2-0’lık skorla kazanarak deplasmanda ilk galibiyetini elde etti. Yeni transferler Dzeko, Tadic, Djiku ve Szymanski performanslarıyla göz doldurmaya devam ederken, dikkatler önceki akşam sahaya ilk kez çıkan Fred ve Cengiz Ünder üzerindeydi. Samsun’da ilk kez sarı lacivertli formayı giyen Cengiz, hemen bir asist yaparak etkileyici bir başlangıç yaptı. Transfer sürecinden dolayı hazırlık maçı oynayamayan milli oyuncu, eksikliğine rağmen kramp girecek kadar özveriyle oynayıp her şeyini sahaya vermesiyle herkesi etkiledi.

Manchester United’da Premier Lig’de iz bırakan Fred, henüz tam hazır olmamasına rağmen Fenerbahçe’deki ilk maçında harika işler yaptı. Hem hücumda hem de defansta etkili olan Brezilyalı futbolcu, kramp girmesine rağmen sahada tüm gücünü ortaya koydu. Taraftarların oylarıyla maçın oyuncusu seçilerek performansı taçlandırıldı. Edin Dzeko ise 2 lig maçında attığı 3 golle gol krallığında birinci sıraya yerleşti. Cengiz’in kesip attığı toplarla Dzeko’nun attığı gollerin Fenerbahçe’de de devam edeceği net olarak görüldü.

Polonyalı orta saha oyuncusu Szymanski, son iki maçta yedek kulübesinden gol ve asist yaparak herkesi etkiledi. 6 resmi maçta 3 gol ve 3 asiste ulaşan Szymanski, Twente maçında da İsmail Kartal’ın önemli kozlarından biri olacak. Tecrübeli yıldız Dusan Tadic, takım için sadece bir futbolcu olmanın ötesinde İsmail Kartal için büyük bir şans. Şimdiden 6 maçta 5 gole direkt katkı sağlayan Sırp yıldız, uzun süredir eksikliği hissedilen sağ bek pozisyonunda Mert Müldür’ün yerini doldurmaya başlıyor.