Fenerbahçe’de İsmail Kartal Dönemi: Zaferlerle Dolu Başarılı Bir Sezon

Fenerbahçe hücumda ve savunmada zirvede! 14 maçlık galibiyet serisinde öne çıkanlar...

İsmail Kartal 3. kez Fenerbahçe’nin teknik direktörü olarak göreve başladı ve Süper Lig ile UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde takımın performansı etkileyici. Yaz transfer döneminde gelen futbolcuların da büyük payı var bu başarıda. Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Konferans Ligi elemeleriyle başladıkları sezonu, 6 galibiyetle tamamladılar. Grup aşamasında da hızlı başlangıç yapan Fenerbahçe, 7. maçını da kayıpsız geçti. Süper Lig’e 14 yıl sonra Avrupa kupalarında başarılı sonuçlardan sonra hızlı bir giriş yaptı. Gaziantep FK’yı mağlup eden Fenerbahçe, ardından Samsunspor ve MKE Ankaragücü’nü deplasmanda yendi. Antalyaspor ve Alanyaspor galibiyetleriyle birlikte Başakşehir ve Çaykur Rizespor karşısında da üstünlük sağladı. 7 maçta 7 galibiyetle ligde 21 puan topladı. Fenerbahçe, 2009-2010 sezonundan sonra ilk kez lig başında böyle bir seri yakaladı. Ayrıca 14 resmi maçın tamamında galibiyet aldılar.

Fenerbahçe’nin savunması da göz dolduruyor. Süper Lig’de 7 haftada kalelerine sadece 12 isabetli şut geldi ve sadece 3 gol yediler. Son 3 lig maçında ise sadece 2 isabetli şut verildi. Avrupa kupalarında da 7 maçta 3 gol yediler. Altay Bayındır, transfer olduğu Manchester United maçı dahil 4 maçta kaleyi korurken, İrfan Can Eğribayat ve Dominik Livakovic de 5’er kez görev aldı. Fenerbahçe, 14 resmi maçta 9 maçta kalesini gole kapattı.

Dış sahada da etkileyici bir performans sergiliyorlar. Bu sezon 3’ü Süper Lig olmak üzere 6 deplasman maçına çıkmışlar ve rakiplerine üstünlük sağladıkları maçlarda kalesinde gol görmemişler. Bu süreçte 12 gol atmışlar.

Fenerbahçe’nin hücum gücü de istatistiklere yansımış durumda. Süper Lig’de 7 maçta 18 gol atarken, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde de tam 24 gol kaydetmişler. Sarı-lacivertliler, Süper Lig’de en fazla topa sahip olan (254), en çok net pozisyon yakalayan (34) ve en az şut yiyen (12) takım konumunda. Aynı zamanda ligde en çok gol atan (18) takımlardan biri olmuşlar. 42 golün 23’ü yeni transferlerden gelmiş. Sebastian Szymanski bu sezon 8 gol atıp 4 asist yaparak performansıyla dikkat çeken isimlerden biri oldu. Edin Dzeko ise 7 gol ve 2 asistlik katkı sağladı. Dusan Tadic 5 gol ve 3 asist, İrfan Can Kahveci ise 7 gol ve 5 asist yaparak dikkat çekti.