Fetiye Balgün Hastanede Ölü Olarak Gösterildi

Hastanede hayatının şokunu yaşadı... 'Siz ölüsünüz, sizin hakkınızda işlem yapılamaz'

Fetiye Balgün, Evde Yaralanmasının Ardından Hastanede Ölü Olarak Gösterildi

Temmuz ayında bebeğini kaybeden 23 yaşındaki Fetiye Balgün, evinde merdivenden düşerek yaralandı. Eşi tarafından Edremit Devlet Hastanesi Acil Servisine götürülen Balgün, tedavi olmak için kayıt yaptırmak istediğinde büyük bir şokla karşılaştı. Hastane kayıtlarında ölü olarak göründüğünü öğrenen genç kadın, “Ben nasıl ölü olarak çıkabiliyorum?” diye isyan etti.

Fetiye Balgün yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Ben merdivenlerden düştüm, burnumu çarptım, burnum şişti. Hatta morardı görüyorsunuz. Hastaneye gittiğimde, tedavi olmak için kimliğimi uzattığımda bana ‘siz ölüsünüz, sizin hakkınızda işlem yapılamaz’ diyorlar. Bu durumu eşim de şahitlik ediyor. Bir buçuk, iki ay önce çocuğumu kaybettim. Ama çocuğuma ölüm belgesi verilmesi gerekirken beni ölü olarak gösteriyorlar.”

Eşinin yaşananları anlatan Görkem Balgün ise, “Eve geldiğimde her yer kan içindeydi. Eşimi hemen hastaneye götürdüm. Hastaneye girdiğimizde kimliğini uzattığımızda ‘ölü hakkında işlem yapılamamaktadır’ denildi. Bir buçuk saat bekletildikten sonra geri gönderildik” şeklinde konuştu.

Balıkesir’de bir hastanede bebeğini kaybeden Balgün çiftinin çocuklarının yerine Fetiye Balgün’ün ölü olarak kaydedilmesi üzerine yaşanan karışıklık şikayet üzerine düzeltildi.