FETÖ Lideri Gülen’in Cenaze Töreninde Cevdet Türkyolu Ön Planda

‘İblis’in damatları... Ölüsünün başında beklediler

FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen’in Cenaze Merasimi Cevdet Türkyolu’nun Nezaretinde Gerçekleşti

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in cenazesi adeta “kara kutu” Cevdet Türkyolu’nun gövde gösterisine dönüştü. Gülen’in cesedinin morgdan alınıp tabuta konulması, oradan törenin yapıldığı beyzbol parkına getirilmesi, ardından da gömüldüğü yere götürülmesi hep Türkyolu’nun nezaretinde gerçekleşti. Türkyolu cenaze konuşmaları yapılırken de ön plandaydı. Gülen’in tabutunun yanına sadece belli isimlerin yaklaşmasına izin verildiği anlaşılıyordu.

Enes Kanter ve diğer bazı “üst düzey” isimler geride beklerken tabutun başındakiler sadece üç kişiydi. Türkyolu tabutun baş tarafında beklerken tabutun etrafında Gülen’in yeğeni Kemal Gülen ve onun yanında bir kişi daha vardı. Cenaze namazında da en ön safta duran bu kişinin kim olduğu merak ediliyordu. Duyduğumuza göre bu kişi Cevdet Türkyolu’nun damadı Muhammet Yeşilyurt. Türkyolu, Gülen’i yıllardır kaldığı “Kestane Kampı” denilen yerden çıkardıktan sonra damadı Yeşilyurt’un aynı bölgedeki geniş bir alan içindeki müstakil evine götürmüştü. Gülen burada rahatsızlandıktan sonra hastaneye kaldırılmış ve ölmüştü.

Cevdet Türkyolu öğrencilik yıllarından beri Gülen’in en yakınındaki kişi olarak örgüt içerisinde “Uzun Cevdet” olarak anılıyor. Gülen’in kardeşinin kızıyla evli olan Türkyolu, örgüt içi hizipleşmelerde diğer güçlü isimlerden Mustafa Özcan ile hareket ediyor. Cenazedeki hâkimiyeti, örgütteki gücünü hala devam ettirdiğini gösteriyor.

Muhammet Yeşilyurt, Türkiye’de olduğu dönemde örgütün eğitim kurumlarında “belletmen” olarak çalıştı. ABD’ye gittiğinde de Gülen’in en yakın halkası sayılan “mollalar” içerisinde yer aldı. Evlendiği Cevdet Türkyolu’nun kızı aynı zamanda Gülen’in erkek kardeşinin torunu da olduğu için Yeşilyurt, Gülen ailesinin de damadı konumunda. Türkiye’nin arandığı kırmızı kategoride olan Yeşilyurt, Türkyolunun damadı olmasının yanı sıra en güvendiği adamı olarak biliniyor.