Figen Mays ve Ailesi Narin Ayık’tan Korunma Talep Ediyor

‘Komançero’nun yeğenini oğlumdan uzak tutun

Ünlü Şarap İthalatçısı Figen Mays ve Randolph Ward Mays Ailesi Can Güvenliği İçin Mahkemeye Başvurdu

Figen Mays ve eşi Randolph Ward Mays’ın 17 yaşındaki oğlu Emre Tyler Mays, 7 Ocak 2020 tarihinde evde ağabeyi tarafından şiddete uğrayarak İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Ancak ambulanstan indirilirken tanımadığı bir kişinin bıçaklı saldırısına maruz kalarak hayatını kaybetmişti.

Aile yaşadıkları acının ardından, ikinci çocukları Sinan Dylan Mays’ın Amerika’da aranan uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle Komançero çetesinin lideri Hakan Ayık’ın yeğeni Narin Ayık tarafından şantaj ve tehdit edildiklerini iddia ederek mahkemeden korunma talebinde bulundu. Dilekçede Narin Ayık’ın Sinan Dylan Mays’ı manipüle ederek uyuşturucu kullanımına sebep olduğu ve ailesinden yüksek meblağlarda para talep ettiği belirtildi.

Aile Mahkemesi, Figen Mays ve Randolph Ward Mays ailesinin korunması için Narin Ayık’a karşı 1 aylık tedbir kararı vererek, şiddet tehdidi içeren davranışlarda bulunmamasını şart koştu. Karara uymayan Ayık’ın ise zorlama hapsiyle karşı karşıya kalabileceği açıklandı.