Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonasında Tarihi Zaferini Kazandı!

Filenin Sultanları 24 yıl sonra bir ilki başardı! Melissa Vargas finale damga vurdu

Kadın Voleybol Milli Takımımız, CEV 2023 EuroVolley finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek Avrupa şampiyonu oldu. Bu zaferle Filenin Sultanları, Türk spor tarihinde bir ilki başardı ve milli takım seviyesinde ülkemize ilk Avrupa şampiyonluğunu getirdi. Bu aynı zamanda 24 yıl aradan sonra Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nda çifte şampiyonluk yaşayan ilk voleybol takımımız oldu. Daha önce Rusya’nın başardığı bu başarıyı 1999 yılında Grand Prix ve Avrupa Şampiyonası’nda elde etmişti.

2023 yazında Voleybol Milletler Ligi’nde ülkemizi temsil eden Filenin Sultanları, çeyrek finalde İtalya’yı, yarı finalde ise ev sahibi ABD’yi mağlup ederek finale yükseldi. Finalde Çin’i 3-2 mağlup ederek tarihlerindeki ilk Avrupa şampiyonluğuna ulaştılar. Bu başarıyla Filenin Sultanları, dünya sıralamasında da en üst sıraya yükseldi.

Filenin Sultanları, VNL’de başlayan yenilmezlik serisini Avrupa Şampiyonası’nda da devam ettirerek 15 maçı da kazanarak namağlup şekilde Avrupa şampiyonu oldu. Kaptan Eda Erdem’in emeği ve liderliğiyle kupayı havaya kaldırdılar.

Final maçında Sırbistan’ın yıldızı Tijana Boskovic ile Milli Takımımızın Melissa Vargas arasındaki mücadele büyük ilgi gördü. İki kez geriye düşen Milli Takımımız, pes etmeyen ruhuyla maça geri döndü ve büyük bir direniş gösterdi. Maçın yıldızı Melissa Vargas, 38 hücum sayısı ve 3 ace ile toplamda 41 sayı üreterek büyük katkı sağladı. Boskovic ise 34 hücum sayısı, 1 blok ve 2 ace ile 37 sayı üretti.

Final maçının en değerli oyuncusu seçilen Melissa Vargas aynı zamanda turnuvanın en değerli oyuncusu oldu. Bu zaferle Filenin Sultanları, Türk voleybol tarihinde adını altın harflerle yazdırdı.