“Fırtına Sonucu Battı: 12 Türk Mürettebat Aranıyor”

Batan geminin kayıp 11 mürettebatını arama çalışmaları sürüyor! Kayıp bir denizcinin son mesajı ortaya çıktı: Hakkınızı helal edin

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde meydana gelen fırtına sonucu, Türk gemisi ‘Kafkametler’ mendireğe çarparak battı. 19 Kasım’da limandan açığa çıkartılan geminin batmasıyla beraber 12 Türk mürettebat kayboldu. Arama çalışmaları başlatıldı ve dalgıç ekibi deniz dibinde çalışma yapmak için hazır bekletiliyor. Kayıp mürettebattan biri olan Metin Usta’nın cesedi dün karaya vurdu.
Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik, jandarma, polis ve AFAD ekipleri, 11 kişiyi bulmak için arama çalışmalarına 3. gününde de devam ederken, dalgıçlar uygun deniz ve hava koşullarında çalışacak. Aileleri bekleyen mürettebatın biri olan Ömer Hebip’in dayısı Soner Bebek, “Yeğenim arama kurtarma çalışmalarında. Buradayız ve umutlu haberleri bekliyoruz, ancak çok umutlu değiliz. Herkes ellerinden geleni yapıyor. Aile olarak buradayız. Valilik ve şirket sahipleri bize destek verdi. Fırtınadan önce beni aramıştı, o zaman en son konuştuk. Mutluydu, sıradan konular hakkında sohbet ettik. Bekardı. Kazayı televizyondan öğrendik, kimse bize aramadı. Kendi imkanlarımızla geldik” dedi.
Geminin telsizcisi olan ve kaybolan mürettebattan Mustafa Nacar’ın kardeşi Ahmet Nacar, ağabeyinin babasına “Hakkınızı helal edin, gemi karaya oturdu. Batıyoruz” şeklinde bir mesaj gönderdiğini belirtti. Ancak mesajdan sonra defalarca kez aramalarına rağmen ağabeyine ulaşamadıklarını söyledi. Ahmet Nacar, “Ağabeyim sabah saat 10:09’da babamın telefonuna ‘Hakkınızı helal edin, gemi karaya oturdu. Batıyoruz’ şeklinde bir mesaj atmış. Sonrasında iletişimimiz kesildi. Şu anda bekliyoruz, ama herhangi bir haber, bilgi yok” dedi. Baba Mehmet Nacar, mesaja bakarak oğlundan gelecek umut dolu haberi bekliyor.
Kaybolan geminin güverte sorumlusu Tamer Özer’in çocukları Atınç ve Alper Özer de çalışmaları izleyerek gelecek haberleri umutla bekliyor. Atınç Özer, “Sabah saat 08:42 gibi babamı aradım. Telefonu çalıyordu. Sonra saat 10:30-11:00 gibi tekrar aradım ve ulaşamadım. Bu aralarda muhtemelen panik ve boğulma anları yaşanmış olabilir. Sonra iletişim kesildi. Babam güverte sorumlusuydu ve Ereğli doğumlu” şeklinde konuştu.
Batan geminin parçalarının bazıları bulunduğu ve geminin son çarptığı mendireğe yakın bir yerde batığının tespit edildiği bilgisi de geldi. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.