Galatasaray – Ankaragücü Maçındaki Tartışmalı Pozisyonlar Hakemler Tarafından Değerlendirildi

Galatasaray - Ankaragücü maçının tartışmalı pozisyonları! Top çizgiyi geçti mi? Torreira - Morutan pozisyonu...

Süper Lig’in 7. haftasında gerçekleşen Galatasaray – Ankaragücü maçıyla ilgili tartışmalı pozisyonlar, TRIO programında görev yapan eski hakemler Deniz Çoban ve Bahattin Duran tarafından yorumlandı. beIN SPORTS ekranlarında yayınlanan programa katılan hakemler, maçta yaşanan tartışmalı durumları değerlendirdi. İşte o pozisyonlar ve hakemlerin yorumları:

19. dakika: Ankaragücü’nün penaltı beklediği pozisyon…
Deniz Çoban: Kesinlikle penaltıdan bahsedemeyiz.
Bahattin Duran: Top oyuncunun pazusuna geliyor. Kolla oynama söz konusu değil. Oyuna devam etmek doğru karar.

40. dakika: Morutan’a sarı kart gösterilen Torreira pozisyonu…
Deniz Çoban: Torreira kendini atan bir hareket sergiliyor, ancak top yüzüne gelmeden. Eğer sarı kart gösterilecekse, oyuncunun atılması için iki dakika beklemek ne kadar doğru?
Bahattin Duran: Diğer oyuncular bu konuda yardımcı olmamış, kesinlikle yanlış bir karar. Sarı kart gereksiz.

51. dakika: Sacha Boey’in yerde kaldığı pozisyonda penaltı var mı?
Deniz Çoban: Oyuncu dengesini kaybetmiş olabilir, hakemi aldatmış da olabilir diyemem. Ancak penaltı için gereken ihlal oluşmamış.
Bahattin Duran: Sacha Boey ile temas yok. Penaltı gerektirecek bir kural ihlali yok.

53. dakika: Kerem’in Mert’e faulü var mı?
Deniz Çoban: Bana göre burada golde bir problem yok. Mert faul almayı denemiş, ancak Kerem onu üstten itmeye çalışıyor. Kerem’in arkadan itmesi olabilir ancak oyuncu bilinçli bir şekilde düşüyor. Kerem’in eli bir temas yapıyor ancak bu bir faul değil. Bu tarz basit temaslar faul sayılmaz. Ancak Volkan Bayarslan maç esnasında bu tarz durumlara faul çaldı.
Bahattin Duran: Bizim oyuncularımız, hakemlerin bu tür durumlara faul verdiğini bildikleri için kolayca kendilerini atmaya çalışıyorlar. Kerem, Mert’i etkilemeye çalışıyor ancak ayak teması söz konusu değil. Dirsek kullanımı var ancak bu faul seviyesinde değil. Yine de 28. dakikada Matej Hanousek’in Torreira’ya yaptığı harekete faul çalındı. O da faul değildi.

Galatasaray’ın galibiyet golünde top çizgiyi geçti mi?
Deniz Çoban: Sosyal medyada “Gol değil” şeklinde yorumlar gördüm, ancak top çizgiyi geçiyor. Yardımcı hakem bu durumu görmeliydi. Bu gol ayrıca Sacha Boey’e aittir. Top zaten ağlara gitmek üzereydi, kendi kalesine atılmış sayılmaz. Rakip oyuncuyla temas ediyor. Gol çizgisi teknolojisine ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Sanırım bu teknolojinin maliyeti 400 bin eurodır.
Bahattin Duran: Neyse ki VAR sistemimiz var. Aksi takdirde tartışmalar çok daha büyük olurdu. Top açıkça içerideydi, gol kararı doğru verildi.

Galatasaray, bu gol anını sosyal medya hesaplarından paylaşarak “Sacha’nın gol anı göremeyenler için” notunu düştü.