“Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Divan Kurulu Toplantısında Projeleri Hakkında Konuştu”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Rekor seviyede sponsorluklara imza attık

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen eylül ayı divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Erden kardeşe teşekkür ederek, “2022’den bu yana üzerinde çalıştığımız projede zorlu bir görev üstlendi. Gecesini gündüzüne katıp çalıştı. Türk futbol tarihindeki en değerli kadronun oluşumunda büyük katkısı oldu. Başarılı bir kadro kuruldu. Galatasaray’ın ihtiyaç duyduğu her alanda yardımcı oldu. Galatasaray’a büyük katkı sağladı” dedi.

Başkan Özbek, seçimden bu yana 14 ay geçtiğini belirterek, “Galatasaray aynı zamanda büyük bir sivil toplum kuruluşudur. Sporun yanı sıra daha birçok görevi vardır. 6 Şubat depreminde çok zor günler geçiren insanlar için çalışmalara başladık. Yardımlarımızı yaptık ve teşekkürler aldık. Deprem bölgesinde konteyner kentler yaparak barınma sorununu çözmek için NEF Vakfı ile işbirliği yaptık. Geçtiğimiz ay Maraş’ta temel atma töreni gerçekleştirdik ve 100 konut için harekete geçtik. Deprem önemli bir felakettir ve toplumdaki hassasiyetin azaldığını gözlemliyoruz. Benim çabam, bu hassasiyetin kaybolmamasıdır. Yeşil sahada olduğu gibi hayır işlerinde de yarışmalıyız. Yardım kampanyamız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Özbek, Sportif AŞ’nin sermayesini 540 milyon TL’den 1 milyar 80 milyon TL’ye yükselttiklerini söyleyerek, “Galatasaray’ın tarihinde rekor düzeyde sponsorluk anlaşmalarına imza attık. Sportif AŞ’deki gelirimiz 218 milyon Euro’nun üzerine çıktı. Çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Riva projesi hakkında bilgi veren Özbek, “Bugüne kadar Galatasaray’a 170 milyon dolar fayda sağlamıştır. Birinci ve ikinci aşamalar tamamlandı, üçüncü aşama çalışmaları devam ediyor. Riva’da 130 villa ve 30 bin metrekarelik Galatasaray stoku bulunuyor. Bu stokun değeri yaklaşık 2.5 milyar TL. Florya arazisi için alınan 1 milyar 85 milyon TL’lik borcumuzun tamamını ödeyeceğiz. Şu anda 808 milyon TL nakit, 260 milyon TL senetimiz bulunuyor” dedi.

Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Özbek, “Son derece modern ve Galatasaray’a yakışan bir tesis yapıyoruz. Çok kısa süre içinde bitireceğiz. Acelemiz var çünkü Florya’dan taşınmamız gerekiyor. Florya, Galatasaray’ın önümüzdeki 15-20 yılını belirleyecek bir proje. Rakamları açıklamaktan kaçınıyorum çünkü konuştuğumuz zaman tartışmalar artıyor ve bizi aşağıya çekecek kişiler çıkıyor. Bu projeye destek olmanızı istiyorum” dedi.

Özbek, Büyükçekmece’deki arazi, RAMS Park’ın yanında planlanan spor salonu projeleri ve Galatasaray Adası hakkında da bilgi verdi.

Son olarak Özbek, Galatasaray’ın Cumhuriyet’in 100. yılını ekim ayında bir konserle kutlayacaklarını belirterek, “Galatasaray, Cumhuriyet’in simgesidir. Kutlamaları bir konserle taçlandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.