Galatasaray, Hakim Ziyech Transferiyle Kulüp Tarihinde Bir İlk Gerçekleştirdi

Galatasaray'dan Hakim Ziyech şartlı sözleşme! Kulüp kendini garantiye aldı

Galatasaray, İngiltere’de yapılan ayrıntılı kontroller sonucunda transfer ettiği Hakim Ziyech ile imzaladığı sözleşmenin kulüp tarihinde bir ilki temsil ettiği ortaya çıktı. Faslı yıldızla 3 yıllık bir anlaşma sağlayan sarı kırmızılılar, Ziyech ile yaptıkları kontratın 1+1+1 yıllık olduğunu açıkladı. Bu şekilde Galatasaray, olası bir sakatlık veya düşük performans durumunda her sezon sonunda Ziyech ile olan kontratlarını yenileme veya sonlandırma opsiyonuna sahip oldu.

Bu anlaşma sayesinde Galatasaray, piyasa değeri 16 milyon Euro olan Ziyech için herhangi bir kiralama veya bonservis bedeli ödemeden her yıl sözleşmeyi yenileme veya sonlandırma hakkına sahip oldu. Ziyech, geçen sezon PSG’nin sağlık kontrolünden geçmek için başvurmuş, ancak Chelsea kulübü evrakları zamanında tamamlayamadığı için transfer gerçekleşmemişti. Transfer dönemi başında Suudi Arabistan’a gitmesi beklenen Ziyech’in sağlık kontrollerinde sorun yaşadığı iddia edilmişti. Ancak Galatasaray, bu kontratla kendisini koruma altına aldı.

Bu flaş transferi gerçekleştiren Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur’un büyük bir özveriyle bu yıldız futbolcuyu takıma kazandırdığı da ortaya çıktı. Timur’un şiddetli öksürük şikayetleriyle hastaneye başvurduğu ve cuma gününden beri tedavi altında olduğu belirtiliyor. Sarı kırmızılı yönetici, hastanede bile Ziyech’in Galatasaray formasını giyebilmesi için transferin her ayrıntısıyla ilgilendi ve gerekli imzaları attı.