Galatasaray, Lucas Torreira Transferinde Lazio İle Rekabet Halinde

Lazio Teknik Direktörü Maurizio Sarri'den Galatasaray'ın yıldızı Lucas Torreira ile ilgili sözler...

Galatasaray, 2022/2023 sezonunda şampiyon olarak büyük bir başarı elde etti ve önümüzdeki sezon hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olabilecek bir kadro oluşturma planları yapıyor. Galatasaray, yeni transferlerin yanı sıra geçen sezon kadroda kiralık olarak bulunan Mauro Icardi ve Milot Rashica’nın da bonservislerini almaya çalışıyor. Transfer çalışmaları sürerken, Uruguaylı orta saha oyuncusu Lucas Torreira gibi isimlerden teklifler alınıyor.

Geçtiğimiz sezon büyük bir pay sahibi olan Torreira için Lazio’nun ilgisi ortaya çıkmıştı. 27 yaşındaki oyuncunun menajeri Oscar Bentancourt, İtalyan ekibiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Galatasaray ise Torreira’yı takımda tutmak istediklerini her fırsatta dile getirirken, Lazio Teknik Direktörü Maurizio Sarri’nin orta sahaya transfer etmek istediği oyuncular arasında Uruguaylı futbolcunun öncelikli olduğu belirtiliyor.

Sarri, Sport Italia’ya verdiği özel bir röportajda, Suudi Arabistan’dan teklif aldığını belirtirken Torreira hakkında da bir yorum yaptı. Lazio’ya transfer etmek istediği yıldız orta saha oyuncusu hakkında, “Onu, Sampdoria ve Fiorentina’da izlediğim, çok iyi bir futbolcu” dedi.

Torreira’nın futbol kariyeri, Uruguay’ın Institucion Atletica 18 de Julio takımında başladı. 2014 yılında 375 bin Euro karşılığında Pescara’ya transfer olan genç oyuncu, Avrupa futboluna “Merhaba” dedi. Bir yıl sonra 3 milyon Euro karşılığında Sampdoria’ya geçti ve gösterdiği performansla büyük takımların dikkatini çekti. 2018 yılında yaklaşık 30 milyon Euro bonservis bedeliyle Arsenal’e transfer olan oyuncu, bir süre Atletico Madrid ve Fiorentina’ya kiralık olarak gönderildi. Son olarak Ağustos 2022’de 6 milyon Euro karşılığında Galatasaray’a transfer olan Torreira, Sarı-Kırmızılı takımda başarılı bir performans sergiliyor.