Galatasaray, Olimpija Ljubljana’yı 3-0 Mağlup Ederek Avantaj Elde Etti

Galatasaray'da Dries Mertens'in şovu devam ediyor! Hagi'yi geride bırakmıştı, rekorunu geliştirdi

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu’nda Slovenya’nın Olimpija Ljubljana takımına konuk oldu ve maçtan 3-0’lık avantajla ayrıldı. Sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, midesinden rahatsızlığı bulunan Lucas Torreira ve geç katılan Mauro Icardi’yi yedek soyundurdu. Başarılı bir performans sergileyen Dries Mertens, maçta bir kez daha öne çıktı ve takımına önemli katkı sağladı.

Galatasaray’ın Belçikalı orta sahası Dries Mertens, 36 yaşında olmasına rağmen 48. dakikada attığı golle takımını 2-0 öne geçirdi ve Galatasaray formasıyla Avrupa kupalarında gol atan en yaşlı yabancı oyuncu rekorunu kırdı. Bu golle birlikte Mertens, Gheorghe Hagi’nin (36 yaş 32 gün vs Milan) rekorunu geride bıraktı ve kolejine 4 gün daha ekledi. Olimpija Ljubljana filelerini havalandıran Mertens, Galatasaray tarihinde Avrupa kupası golü atan en yaşlı oyuncu oldu.

Yeni sezona iyi bir başlangıç yapan Halil Dervişoğlu, son 3 maçta 2 gol atarak takıma önemli bir katkı sağladı. Ayrıca, Galatasaray’da Angelino’nun sakatlığı nedeniyle forma şansı bulan 20 yaşındaki Kazımcan Karataş, kariyerindeki ilk Avrupa maçına çıktı. Olimpija Ljubljana karşısında forma giyen Kazımcan, 63. dakikada yerini Duboise’a bıraktı.