Galatasaray’da İcardi ve Kerem’de Düşüş: Performansları Beklentilerin Altında

Galatasaray'da Mauro Icardi'nin hızını iğne, Kerem Aktürkoğlu'nun hızını Zaha kesti

Galatasaray, son zamanlardaki kötü performansına Almanya’da Bayern Münih’e karşı aldığı mağlubiyet ve Hatay deplasmanında yaşadığı hüsranla bir yenisini eklerken, takımın iki önemli oyuncusu Mauro İcardi ve Kerem Aktürkoğlu’nun düşüşü dikkat çekiyor. İcardi bu sezon 20 maçta 15 gol ve 3 asistle oynarken, Kerem ise 22 karşılaşmada 5 gol ve 7 asist ile oynamıştı. Ancak son dönemde her ikisi de beklenen performansın çok altında kaldılar.

Özellikle İcardi, Beşiktaş maçında 2 golle parladığı maç sonrasında sakatlık yaşadı ve sağ ayak bileği tendonunda hasar ve kanama tespit edildi. Derbiden sadece 3 gün sonra Bayer Münih maçında iğneyle oynaması büyük bir fedakarlık olarak değerlendirildi. Rize, Bayern Münih rövanşı ve Hatay maçlarında da iğne ile sahada yer aldı. Ancak antrenman yapmadan doğrudan maçlara çıkan İcardi’nin performansı ciddi bir şekilde düştü. İlk Bayern Münih maçında attığı gol penaltıydı. Kerem ise pozisyon değişikliği nedeniyle hızını kaybetti. Sol kanattan 10 numaralı pozisyona kaydırılan milli futbolcu, beklenen uyumu bir türlü sağlayamadı.

Kerem, bu sezon 10 numara pozisyonunda sadece M.United maçında gol atabilmişti. Bayern maçı öncesinde verdiği röportajda, “Bu zorlu bir görev. Bu rolde oyununun etkisini artırabileceğine ve yaratıcılığını serbest bırakabileceğine inanıyorum, ancak aynı zamanda oyunu adapte etmeli ve gelişim göstermeliyim” demişti. Ancak şu ana kadar beklentileri karşılayamadılar.