Galatasaray’da Yabancı Kuralı Sorunu: Hangi Yıldız Oyuncu Kulübede Oturacak?

Galatasaray'da Okan Buruk'ı zorlu bir tercih bekliyor! Süper Lig'de üçüncü yerli sıkıntısı...

Galatasaray’da, dünya çapında ünlü futbolcuların ardı ardına kadroya katılmasıyla birlikte teknik direktör Okan Buruk’u Trendyol Süper Lig’deki maçlarda zor bir tercih bekliyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Süper Lig’deki yabancı kuralını 8+3 olarak sürdüreceğini duyurmasıyla, deneyimli teknik adam özellikle yerli maçlarında bazı önemli oyuncuları yedek bırakmak zorunda kalacak. Ronaldo ve Messi’nin de transfer olduğu bu sezon, Galatasaray, Bakambu, Angelino, Zaha, Ziyech, Tete, Ndombele ve Sanchez gibi yıldızlarla takımını güçlendirdi ve İcardi’nin de transfer lisansını aldı. Bu durumda camianın en merak ettiği soru şu oluyor: Hangi yıldız oyuncu yedek kulübesinde oturacak?

Şampiyonlar Ligi’nde bir sorun olmasa da Süper Lig’de sezon boyunca sahada olan 3 yerlinin 2’sinin, Abdülkerim Bardakcı ve Kerem Aktürkoğlu olacağı kesin gözüküyor. Okan Buruk’u en çok zorlayacak olan ise üçüncü yerli tercihi olacak. Orta sahada mavi kart kontenjanından yararlanacak olan Kerem Demirbay tercih edilirse, uzun süren çabalar sonrasında takıma dahil edilen Tanguy Ndombele’nin kesilmesi gerekecek. Ya da yaşına rağmen performansıyla alkışlanan ve Buruk’un en çok güvendiği isimlerden biri olan Dries Mertens kenara alınacak.

Sağ kanatta Barış Alper Yılmaz şans bulursa, bu durumda Zaha, Ziyech ve Tete yedek kulübesinde oturmak zorunda kalacaklar. Sol bekte Kazımcan Karataş forma giyerse, Angelino yedek soyunacak. Okan Buruk, kaleyi Günay’a emanet ederse, takımın en büyük güvencesi, kaptan Fernando Muslera hocasının yanında oturacak, rakipler için korkulu bir rüya haline gelecek. Başka bir seçenek ise savunmadaki Nelsson-Abdülkerim ikilisinden vazgeçip Kaan Ayhan’ı bu bölgeye monte etmek olacak.