Galatasaray’ın Sürpriz Yıldızı Sacha Boey, Takımın Vazgeçilmezi Haline Geldi

Galatasaraylı Sacha Boey, 2 yılda 7'ye katladı!

Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk, bu sezon takıma yeni katılan Mauro İcardi, Hakim Ziyech, Wilfried Zaha, Tete, Tonguy Ndombele ve Davinson Sanchez gibi dünyaca ünlü yıldızlara rağmen en çok güvendiği oyuncusu Sacha Boey oldu. Kaleci Fernando Muslera dışında, Kamerun asıllı Fransız yıldız Muslera ile birlikte Şampiyonlar Ligi’nde 7 maç ve Süper Lig’de 6 maçta yer aldı ve hiç oyundan çıkmadan 90 dakika süresince forma giyen tek futbolcu oldu.

Sacha Boey, geçen sezonki performansının ardından birçok Avrupa kulübünün dikkatini çeken bir isimdi. Ancak bir dönem istenmeyen bir oyuncuydu. Çalışkanlığı ve azmiyle Okan Buruk’un gözdesi haline gelerek vazgeçilmez hale geldi. 23 yaşındaki oyuncu için bu seviyeye ulaşmak hiç kolay olmadı. Fatih Terim döneminde 1 milyon 150 bin Euro’ya transfer edilen Boey, ilk yılında beklentileri karşılayamadı ve sakatlıklar nedeniyle sadece 19 resmi maçta forma giyebildi.

Domenec Torrent’in Galatasaray’ın 2021-22 sezonunu 13. sırada bitirmesine engel olamamasından dolayı Boey hakkında “Futbolcu değil” ifadesini kullanması tartışmalara yol açtı. Ancak Torrent’in bu ifadesiyle eleştirdiği Boey, sezon öncesi kampına alınmasa bile geçen yılki şampiyonluk yolunda önemli bir figür oldu. Galatasaray, Boey’in değerini 2.5 milyon Euro’dan 17 milyon Euro’ya yükselterek şu anda 25 milyon Euro serbest kalma maddesi içeren yeni bir sözleşme imzalamaya hazırlanıyor.