Galatasaray’ın Tartışmalı Galibiyetiyle Çaykur Rizespor Maçı Gündemde!

Çaykur Rizespor - Galatasaray maçındaki tartışmalı pozisyonlar hakkında: Golün iptali gerekirdi | Penaltı yok

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor’u 1-0 mağlup ederek liderlik mücadelesinde önemli bir galibiyet aldı. Karşılaşma boyunca zorlu bir mücadele sergileyen Galatasaray, maçın hakemi Kadir Sağlam’ın kararlarıyla tartışmalara sebep oldu.

Çaykur Rizespor’un penaltı beklediği bir pozisyon yaşandı. 51. dakikada Rizesporlu Mithat Pala, Galatasaray ceza alanına girerken Zaha ve Abdülkerim tarafından düşürüldü. Ev sahibi ekip penaltı beklerken, hakem Kadir Sağlam devam kararı verdi.

Galatasaray da penaltı beklediği bir pozisyon yaşadı. 61. dakikada Sergio Oliveira’nın vuruşunda Çaykur Rizespor savunması topa elle müdahale etti. Ancak hakem Kadir Sağlam oyunu devam ettirdi.

Maçın tek golü geldiği sırada Galatasaraylı Abdülkerim’in Olawoyin’e faul yaptığı tartışma konusu oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, hakemin faul standartlarını beğenmediğini belirtti.

Eski hakemlerin değerlendirmelerine göre, Sacha Boey’in düşmesiyle ilgili penaltı itirazı aldatma olarak değerlendirildi. Çaykur Rizespor’un penaltı beklediği pozisyon da fiziksel mücadele ve temas olduğu için penaltı olmadığına karar verildi.

Sonuç olarak, Galatasaray’ın Çaykur Rizespor’u 1-0 mağlup ettiği maçta hakem kararları tartışma konusu oldu. Hem ev sahibi ekip hem de Galatasaray penaltı beklediği pozisyonlarda hakem Kadir Sağlam’ın devam kararlarına itiraz etti.