“Gayrettepe’deki Masquerade Gece Kulübü Yangınında Adalet Arayışı Devam Ediyor”

29 kişinin öldüğü yangın faciasında 8 tutuklama! İfadeler ortaya çıktı... İşte dehşete düşüren bilirkişi raporu

Gayrettepe’de yangında hayatını kaybedenler için adalet arayışı

Gayrettepe’de bulunan ‘Masquerade’ isimli gece kulübünde 2 Nisan 2024 günü çıkan yangın sonucunda 29 kişi hayatını kaybetmişti. Mahkeme süreci devam ederken, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheli Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüphelilerden 2’si serbest bırakılırken, 9’u “Taksirle ölüme neden olma” suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcılıktan serbest, mahkemeden tutuklama kararı

Gözaltına alınan 11 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüphelilerden 9’u savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarıldı. İfade işlemlerinin ardından 2 şüpheli ise savcılıktan serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilenlerden 8’i tutuklanırken, 1’i serbest bırakıldı.

İfadeler şaşırtıcı detaylar içeriyor

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyette verdikleri ifadeler dikkat çekici detaylar içeriyor. Kulübün eski sahibi olan şimdiki organizasyon ve tadilat işlerinden sorumlu olan şüpheli Şehzade Ş., projenin detaylarını anlattı. Diğer şüphelilerin de ifadelerinde olayın gelişimi adım adım ortaya çıktı.

Bilirkişi raporundan çarpıcı tespitler

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının tutuklama talebinde, 29 kişinin hayatını kaybetmesi ve şüphelilerin kusurlu olmaları nedeniyle tutuklanmaları talep edildiği belirtildi. Ayrıca, binanın mimarı ve belediye görevlileri hakkında da soruşturma başlatılacağı öğrenildi.

Yangın faciasının ardından yapılan incelemeler

Yaşanan yangının ardından yapılan incelemede, binanın mimarı olan Zeki Öztekin’in yanında çalışan mimar Mehmet Enver Horozoğlu, projenin kendileri tarafından çizildiğini belirtti. Ayrıca, binada teşhis edilen hasarlar nedeniyle yüksek riskli olduğu rapor edildi.

Yeşilova Mahallesi’nde Otele ve Metrobüse Ateş Açıldı

Yeşilova Mahallesi’nde Otele ve Metrobüse Ateş Açıldı

Geçtiğimiz gün saat 00.30 sıralarında Yeşilova Mahallesi 1. Değer Sokak’ta meydana gelen olayda, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, uzun namlulu silahla 4 katlı otelin önüne ateş açtı. Şans eseri, mermiler isabet etmesine rağmen yaralanan olmadı.

Otele yapılan saldırı sırasında seyir halindeki bir metrobüs de saldırıya maruz kaldı ve metrobüsün kapı camına kurşun isabet etti. Bu esnada panik yaşayan yolculardan bazıları kendilerini yere atarken, olayın ciddiyeti seyir halindekiler arasında endişe yarattı.

Otel görevlileri durumu polise bildirirken, polis ekipleri olay yerine gelerek geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Otelde ve metrobüste yapılan incelemelerde uzun namlulu silaha ait boş kovanlar bulunurken, güvenlik kameralarının incelenmesi de sürüyor.

Şüphelilerin kimliği henüz tespit edilemezken, polis ekipleri kaçan şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Olayla ilgili detaylı soruşturma devam ediyor.