Gazetecilik dünyasının önemli isimlerinden Cüneyt Arcayürek, anıldı.

Gazeteci Arcayürek anıldı

Gazetecilik dünyasının önde gelen isimlerinden Cüneyt Arcayürek, aramızdan ayrılışının 7. yılında İstanbul’daki mezarı başında anıldı. Eşi Esin Arcayürek, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker ve birçok gazeteci, bu anma törenine katıldılar. Eşi Esin Arcayürek, “Cüneyt’in yokluğunu hep hissediyorum. Çok iyi bir gazeteciydi” diyerek, Cüneyt Arcayürek’e duyduğu özlemi dile getirdi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Cüneyt Arcayürek’in meslek hayatı boyunca bir örnek teşkil ettiğini ve birçok başarılı habere imza attığını belirtti. Kıratlı, Arcayürek’in, Johnson mektubu ve Kıbrıs Barış Harekatı sırasındaki gazetecilik çalışmaları ile hafızalarda yer ettiğini ve 20’den fazla eserinin birer kaynak olduğunu ifade etti.

Cüneyt Arcayürek, Hürriyet gazetesinde 13 Ocak 1966 tarihinde yayımlanan ‘Johnson’un mektubu’ haberiyle yılın gazetecisi ödülünü almış ve gazetecilik alanında önemli bir başarıya imza atmıştı. Sevenleri, onun başarılı kariyerini ve gazetecilikteki öncü rolünü her zaman takdir ve övgüyle anıyorlar.