Gazze’ye Yardım Gönderen Türkiye, İsrail’in Saldırılarını Protesto Etmeye Devam Ediyor

Türkiye Filistin için meydanlardaydı

Ankara Anıtpark’ta, sivil toplum kuruluşları ve sendikaların ortaklaşa düzenlediği bir miting gerçekleştirildi. Binlerce kişi, “Soykırıma hayır, Filistin’e destek, siyonizme lanet” sloganlarıyla toplanarak İsrail’in saldırılarını ve sivil katliamlarını kınadı. İstanbul’da ise Milli İrade Platformu öncülüğünde birçok STK’nın bir araya gelerek “Büyük Filistin Yürüyüşü” düzenlendi. Yürüyüş, Beyazıt Meydanı’ndan başlayıp Akşam namazının ardından Ayasofya’da son buldu.

Türkiye dışında da İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi. Londra’da, Türk bayraklarıyla donanmış göstericiler, dün Filistin bayraklarıyla sokakları doldurdu. Binlerce kişi, Londra’da Başbakanlık Ofisi 10 Numara’nın bulunduğu Downing Sokağı’na doğru yürüyerek İsrail’i protesto etti. Bu gösteri sırasında, “Taraflı” yayın yaptığı iddiasıyla BBC binası bir grup gösterici tarafından kırmızı boyayla boyandı.

İsveç’in başkenti Stockholm’de de yüzlerce kişi, Filistin’e destek gösterisi düzenledi. ABD, Japonya, İtalya, Ürdün, Güney Afrika, Avusturya, Tunus, Meksika ve Yunanistan gibi ülkelerde de önceki gün protesto gösterileri gerçekleşti.

Türk Kızılay ve AFAD işbirliğiyle Ankara’dan kalkan askeri uçakla taşınan yardım malzemeleri, Gazze’ye ulaştırılıyor. Milli Savunma Bakanlığı’na ait A400M tipi 2 ağır nakliye uçağı olan “Koca Yusuf”, Mısır’ın Gazze’ye insani yardım uçuşları için tahsis ettiği Uluslararası Ariş Havalimanı’na inmişti. Türkiye’nin üçüncü yardım uçağı da dün Mısır’a ulaştı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, “Gazze için hazırlanan insani yardım malzemeleri, içerisinde ilaç, tıbbi malzeme, dayanıklı gıda, konserve, battaniye ve çocuk bezi gibi ürünlerin bulunduğu Mısırlı yetkililere teslim edildi.” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da konuyla ilgili olarak “MSB’ye ait 3 kargo uçağı ile 7 insani yardım personeli, 5 bin adet battaniye, 2 bin 600 adet gıda kolisi ve 34 bin 950 kg tıbbi malzeme bölgeye sevk edildi” bilgisini paylaştı. Türkiye’nin yardımları, Gazze’nin Mısır’a açılan tek kapısı olan Refah Sınır Kapısı’ndan Filistin tarafına teslim edilecek.