Gelişmeler Siyaset Arenasını Sarsıyor

AK Parti’den yeni iletişim stratejisi... Söylem grupları, Meclis konuşmaları, TV tartışmaları

CHP Lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüşme Gerçekleştirdi

2 Mayıs tarihinde CHP Lideri Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etti. Erdoğan ise bu ziyarete iade-i ziyaret yaparak 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi’ne gitti. “Yeni anayasada uzlaşı” konusunu da gündeme getiren bu “normalleşme süreci”nin devam edip etmeyeceği merakla beklenirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı yazılı açıklamanın ardından gündem değişti.

Bahçeli-Özel Atışması

Bahçeli, son süreci “AK Parti ile CHP arasında bir ittifakın vücuda gelmesi MHP’nin temennisidir” şeklinde değerlendirirken, buna karşılık CHP Lideri Özel, “Belli ki ittifaklarında sorunlar var. Kimse memleketi bu hale kadar getirip suç ortağını bize doğru itmesin” diyerek cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı açıklamada Özel’e, “Muhalefet cenahında yıkıcı ve provokatif bir dil yerine, artık farklı bir üslubun yapıcı, olumlu, birleştiren bir tutumun hâkim olmasının vakti çoktan gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Gündem Belirlenecek

Son günlerde siyasette yaşanan yumuşama süreci şimdilik askıda kalırken, AK Parti 2028’e giderken hazırladığı üç ayaklı iletişim stratejisi ile bazı algıları değiştirerek yeni bir süreç başlatıyor. Bu kapsamda, kurulacak söylem çalışma grupları gündem oluşturacak ve akışı belirleyecek konular üzerinde duracak; partililer arasında söylem birliği sağlanacak.

Meclis’te Tartışmalar Uzayacak

AK Partili vekillerin, yasa tekliflerinin daha hızlı geçirilmesi için genelde Genel Kurul’da ya da komisyonlarda söz alması ve tartışma çıkartması istenmiyordu. Yeni dönemde vekillerin gündem dışı konularda her vesileyle konuşmaları sağlanacak ve basın toplantısı sıklıkları artırılacak. Parti görüşlerinin her konuda dile getirilmesi ve vatandaşlara ulaşılması sağlanacak.

Vekiller Siyaset Arenasında

Partililerin televizyondaki tartışma programlarına katılım yasağı, vekillerin siyaset arenasında kendini gösterme ve geliştirmesine engel olduğu gerekçesiyle eleştiriliyordu. Parti yöneticileri tarafından alınan yeni kararla vekillerin televizyon programlarına katılım sağlanacak ve parti politikaları tartışılacak.