Genç Erkan Efe Dağoğlu Silahlı Saldırı İle Kaybetti

Adana'da kan davası cinayetinde caninin ifadesi ortaya çıktı

**Yüreğir ilçesinde Silahlı Saldırı Sonucu Genç Hayatını Kaybetti**

Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi’nde, 22 Ekim 2023’te Erkan Efe Dağoğlu, arkadaşlarıyla sokakta sohbet ederken Y.Ö.’nün silahlı saldırısına maruz kaldı ve hayatını kaybetti. Cinayet şüphelisi olarak yakalanan Y.Ö. ve motosikletle bekleyen akrabası Berzan Özden tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı, Erkan Efe Dağoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklanan sanıklar Y.Ö. ve Berzan Özden ile 2 sanığı azmettirdikleri iddia edilen İrfan Sayğılı, çocukları Can ve Deniz Sayğılı hakkında Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi kan gütme saikiyle tasarlayarak öldürme, öldürmeye azmettirme’ suçlarından dava açtı.

İddianamede, Sayğılı ile Dağoğlu aileleri arasında 5 Ekim 20212’de başlayan husumet, Erkan Dağoğlu’nun, 8 Mart 2014’te Samet Dağoğlu’nun öldürülmesiyle ilişkilendirildi. Bu nedenle Dağoğlu ailesini sorumlu tutan Sayğılı ailesi, Erkan Efe Dağoğlu’nun öldürülmesi olayında azmettirici olarak belirtildi.

Olayla ilgili yapılan ilk duruşmada tutuklu sanıklar Y.Ö. ve Berzan Özden ile adli kontrol kararı verilen diğer sanıklar ve öldürülen Erkan Efe Dağoğlu’nun babası Murat, annesi Neslihan Dağoğlu ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Sanıklardan Y.Ö., Erkan Efe’nin kendisini dövdüğünü ve ölümle tehdit ettiğini iddia ederek, cinayetin panikle işlendiğini belirtti. Berzan Özden ise suçlamaları reddederken, diğer sanıklar ise olayla ilgilerinin olmadığını savundu.

Erkan Efe Dağoğlu’nun ailesi, Sayğılı ailesi ile yaşanan husumetten kaynaklı tehdit ve saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, adaletin sağlanmasını istediler.

Mahkeme heyeti, Y.Ö. ve Berzan Özden’in tutukluluklarının devamına karar verip duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için erteledi. (DHA)