“Genç Kaymakamlar Kura Töreni Gerçekleşti: Türkiye Yüzyılı’na Hizmetkarlığa Yeni Başlangıç”

85 milyona hizmetle mükellefiz

108. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu başarıyla tamamlayan genç meslektaşlarımızın kura törenini gerçekleştiriyoruz. Yeni kaymakamlarımıza görev yerlerinde ve tüm kariyerleri boyunca başarılar diliyorum. Bu vesileyle Derik Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk başta olmak üzere görev sırasında şehit düşen tüm idarecilerimizi rahmetle anıyorum. Rabbim, şehitlerimizin mekanlarını cennet, makamlarını da yükseltsin. İlçelerde cumhurbaşkanı adına görev yapan en yüksek devlet memurları olarak, aldığınız yoğun eğitimlerin sizi bu önemli makama en iyi şekilde hazırladığını düşünüyorum. Değerli genç meslektaşım, unvanlarımız ne olursa olsun, hepimiz aziz milletimize hizmetkarız. Millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya gidiyoruz. Bu gerçeği aklımızdan çıkarmamız gerekiyor. Yasama, yürütme ve yargı, devletin gücünün unsurları olarak, hepimiz 85 milyonun tamamına hizmet etmekle yükümlüyüz.

Bu sene Türkiye Cumhuriyeti’nin bin yıllık vatan topraklarında kurulan son devletimizin 100. yıl dönümüdür. Bu önemli tarih, yeni bir başlangıcı simgelemektedir ve tüm yönleriyle kutlanmalıdır. Bu yıl düzenlediğimiz etkinliklerde 100. yıl coşkusunu adım adım işledik. Yıl sonuna kadar düzenleyeceğimiz farklı programlarla Cumhuriyetimizin 100. yılında, geçmişten geleceğe kurduğumuz köprüyü daha da güçlendireceğiz. Türkiye Yüzyılı, milletimizin asırlık hayallerinin sembolüdür ve sizlerin de çabalarıyla hayata geçirilmektedir. Türkiye Yüzyılı’nın inşasına hiç kimse engel olamayacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında “Yabancı düşmanlığı gibi faşist tutumlara izin vermeyeceğimiz gibi, sınırlarımızın güvenliğini artırarak ve yasa dışı göçle ilgili sorunları çözeceğiz” mesajını verdi. İnsani sebeplerle ülkemize kabul ettiğimiz sığınmacıların, gönüllü ve güvenli bir şekilde evlerine dönmesi için çaba sarf ettiğimizi belirtmek istiyorum. Katar’ın finans desteği ile başlattığımız konut projeleri tamamlandıkça, şimdilik 600 bin civarında olan geri dönüş sayısının daha da artacağına inanıyorum. Biz ne kaçak göçmene izin veririz, ne de fitne çıkaranlara göz yumarız.

Erdoğan, “Sosyal medyada yalan ve manipülasyon görüntüler üzerinden bir fitne ateşi yakılmaya çalışılıyor” diyerek sözlerini sürdürdü. Ülkemizin düşmanları olan FETÖ’cüler, PKK’lılar ve diğer çevrelerin bu fitne girişimlerine desteğini görmekteyiz. Bu kişiler, bilerek ya da bilmeyerek ülke ve millet düşmanlarının oyununa geliyorlar. Avrupa’da yaşayan gurbetçilerimize yöneltilen aşağılayıcı söylemleri ülkemize taşımaya çalışıyorlar. Hayatlarını sürdüren insanları tahkir eden ve hatta fiziksel saldırıya kadar giden bazı kişilerin var olduğunu görmekteyiz. Tarihimizde ne sömürgecilik lekesi ne de faşizm ve ırkçılık ayıbı vardır. Milletimizi farklı kökenlere, mezheplere, inançlara ve ideolojilere bölmek çabaları her zaman boşa çıkmıştır. Bu hasetlere asla izin vermeyelim. Sosyal medyada örgütlenen bazı şarlatanların milletimizi birbirine düşürme çabalarına karşı, milletimizin şefkatli, merhametli ve hoşgörülü tavrının göstereceğine inanıyorum.

Erdoğan, kaymakamlara hitap ederek, “Kaymakamın mesai saati, gece-gündüz saati yoktur, tatil veya hafta sonu olmaz. Sabah 9’da çalışmaya başlayan ve akşam 5-6 gibi mesaisini bitiren bir kişi bir yönetici olamaz” dedi ve kendi örneğini verdi: “Ben Cumhurbaşkanı olarak böyle çalışıyorum. Uyku sürem 5 ila en fazla 6 saattir. Gece evime genellikle saat 12, bazen 1 veya 2 gibi dönüyorum. Aksi takdirde bu devletin işleyişi mümkün olmaz.”