Genç Kıza Yapılan Cinsel Saldırı Davası: Adalet Arayışı

İnsanlığın bittiği mahalle

Halk TV’nin Ortaya Çıkardığı Ürkütücü Olay

Ekim 2010’da İstanbul Sultanbeyli’de yaşanan korkunç bir olay gündemi sarsmıştı. 13 yaşındaki H. isimli genç kız, okul arkadaşı H.V. ve arkadaşı T.K. tarafından evlerine davet edildi. H.’nin isteksizliğine rağmen ikna edilen genç kız, eve gittiğinde H.V. tarafından dudaklarından öpmeye çalışıldı. H.V., kıyafetlerini çıkartarak genç kıza cinsel saldırıda bulunmaya çalıştı ancak H.’nin çığlıkları üzerine kaçtı. Olayın videosu çekilen genç kız, daha sonrasında bir minibüsle evine geri döndü.

Yaşadığı travmanın ardından H., aynı mahallede oturan ve okuduğu kişiler tarafından görüntülerle tehdit edilerek zorla cinsel ilişkiye zorlanmıştı. 15 kişi, kendileri ile ilişkiye girmesi gerektiğini söyleyerek genç kızı tehdit etmişti.

2012 yılında F.R.E., S.E. ve G.D.’nin saldırısına uğrayan H., başına gelenleri açıklayarak yaşadığı travmayı Sultanbeyli Çocuk Büro Amirliği’ne bildirdi. Ruh sağlığının bozulduğu belirtilen genç kız, 2013 yılında 15 şüpheli hakkında dava açıldı.

İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesinde 10 yıl süren davanın sonucunda, 15 sanık suçlamaları reddederek beraat talebinde bulundu. H. ise yaşadıklarını detaylı bir şekilde anlatarak şikayetçi oldu.

2013 yılında başlayan dava sonunda mahkeme 13 sanığı hapis cezasına çarptırırken, 2 sanık hakkında beraat kararı verdi. Ancak hüküm yapılan itiraz sonucunda bozularak dosya yeniden yargılama için İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Yeniden görülen dava süreci devam etmektedir. Bu korkunç olayın adaletle sonuçlanmasını umuyoruz.