Genç Stoper Yusuf Akçiçek, Fenerbahçe’nin Gözbebeği Olabilir

Fenerbahçe'de Yusuf Akçiçek, İsmail Kartal'ın gözüne girdi! Adana Demirspor maçında...

Fenerbahçe, Ludogorets maçına üç önemli savunma oyuncusundan yoksun çıktı. Rodrigo Becao, Alexander Djiku ve Serdar Aziz sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyecekken, UEFA listesinde yer almayan Samet Akaydin de oyuncu kadrosunda bulunmadı. Bu nedenle İsmail Kartal, genç oyuncu Yusuf Akçiçek’i sürpriz bir şekilde ilk 11’de görevlendirdi. 17 yaşındaki stoper, 2-0’lık mağlubiyete rağmen iyi bir performans sergileyerek dikkatleri üzerine çekti. 82 başarılı pasıyla sahada en etkili isim olan Yusuf, %93.2’lik bir pas isabet oranına sahipti.

Teknik direktör İsmail Kartal, maç sonrasında genç oyuncu hakkında olumlu yorumlarda bulundu. Kartal, “Yusuf’u sezon başından beri ara ara antrenmanlara alıyorduk. Son 3 haftadır tam olarak takımımızla beraber çalışıyor. Böylesine bir Avrupa maçında ona şans vermek, ona ne kadar güvendiğimizi gösteriyor. Yusuf güzel bir maç çıkardı. İlerleyen dönemlerde daha da gelişerek devam edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yusuf Akçiçek’in Ludogorets maçındaki performansı, Fenerbahçe’nin önümüzdeki Adana Demirspor maçında da ilk 11’de şans bulması için ciddi bir aday olduğunu gösterdi. İsmail Kartal, cezalı olan İsmail Yüksek’in yerine büyük ihtimalle Miguel Crespo’yu orta sahada oynatacak. Samet Akaydin’in ise Trabzonspor maçındaki vasat performansının ardından forma şansının azaldığı görülüyor. İsmail Kartal’ın Yusuf Akçiçek dışında başka bir alternatifi ise Mert Müldür’ü stoper mevkisinde kullanmak olabilir.