Gençlerin Bilime Katkısıyla Türkiye’yi Yükselten Teknoloji Haberleri

Bakan Kacır: Türkiye A ligine girdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bursa’da Gökyüzü Gözlem Etkinliği hakkında açıklamalarda bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bursa’daki Gökyüzü Gözlem Etkinliği sırasında yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelerini aktardı. Bakan Kacır’ın vurguladığı noktalar arasında TÜBİTAK yayınlarının ilgiyle takip edilmesi, Tuna Cihangir Atasever’in uçuşu, TÜRKSAT 6A uydusunun uzaya gönderilmesi ve Türkiye’nin bilimdeki yükselişi yer aldı. Bakan Kacır, gençlerin bu başarıya katkısının büyük olduğunu vurgulayarak, TEKNOFEST gibi gençlerin bilime olan ilgisini artıran etkinliklere olan desteğin devam edeceğini belirtti.

Bakan Kacır’ın açıklamalarında şu ifadelere yer verildi: “Dünyada krizler var. İsrail adeta canlı yayında katliam yapıyor. Bu dünyayı değiştirmek zorundayız. Türkiye ne zaman bilimde güçlenmişse yeryüzüne adalet hakim olmuş. Çabalarımızı artırmak durumundayız ki insanlık huzur bulsun. Gençlerimizle birlikte ufkun ötesine bakıyoruz. Buradan geri dönmek yok. Gençlerimiz yeter ki hayallerini projeleri, projeleri de girişimlere dönüştürsünler. Bizim başaramayacağımız hiçbir şey yok.”

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ise yaptığı açıklamada, “Bir sonraki hedef Ay misyonu. Onun da ötesi var. Biz bu hedefleri gençlerimizle gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.