Gençlerin Korunması ve Üniversitelerdeki Gelişmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fail de mağdur da gençler

Erdoğan: Gençlerin Korunması Önemli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe’de düzenlenen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde gençlerin korunmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Erdoğan’ın konuşmasından şu önemli başlıklar öne çıktı:

Gençlerin Fikri Tekamülleri ve Karakter Gelişimleri Önemli

Erdoğan, üniversitelerin görevlerini yaparken gençlerin fikri tekamüllerini ve karakter gelişimlerini de göz ardı etmemesi gerektiğini belirtti. Son zamanlarda yaşanan üzücü olaylara dikkat çeken Erdoğan, “Üzülerek ifade ediyorum ki; bu vakaların ekseriyetinde fail de mağdur da gençlerimizden oluşuyor,” dedi.

Gençlerin Korunması İçin Adımlar Atılmalı

Erdoğan, gençlerin sosyal medyanın ve dijital mecraların olumsuz etkilerinden korunması gerektiğini vurgulayarak, “Millet ve devlet olarak bu hadiselerin önüne geçecek adımları atmazsak, bizim de Batılı ülkelerin karşılaştığı sıkıntılarla yüzleşmemiz kaçınılmazdır,” şeklinde konuştu.

Üniversitelerdeki Gelişmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerdeki yapısal gelişmelere de değinerek,

  • Yükseköğretim kurumu sayısının 208’e ulaştığını,
  • Öğrenci sayısının 7 milyonun üzerine çıktığını,
  • Yükseköğretim bütçesinin 341 milyar liraya yükseldiğini,
  • Yükseköğretimde net okullaşma oranının yüzde 50’ye ulaştığını belirtti.

YÖK Üstün Başarı Ödülleri Dağıtıldı

Erdoğan, YÖK Üstün Başarı Ödülleri’ni sahiplerine verdi. Ayrıca YÖK Başkanı Erol Özvar, Erdoğan’a Türkiye’nin ilk hava savunma sistemi roketi olan Ordot’un maketini hediye etti. Engelli öğrenci Mertcan Altun da Erdoğan’a yapay zekâyla oluşturduğu bir eseri hediye etti.

Erdoğan: Kadın Cinayetlerine Sert Müdahale Gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleşen AK Parti MYK toplantısının ana gündem maddesi kadın cinayetleri oldu. Erdoğan, “Mevcut düzenlemeler bu tür olayları önlemeye yetmiyor. İnfaz yasası daha sertleşmeli,” diyerek kadın cinayetlerine karşı sert bir müdahalenin gerekliliğine vurgu yaptı.