Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Yurt Başvuru Duyurusu

Yurt başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yurt başvurularının açıldığını duyurdu.

Yapılan duyuruya göre, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ve ara sınıf öğrencileri, yurt başvurusunda bulunabilecekler. Başvuru esnasında öğrencilerin sosyal ve ekonomik durumlarına dair beyanlar alınacak. Başvuru süreci sona erdikten sonra, 12 farklı kamu kurum ve kuruluşunun da katılımıyla öğrencilerin beyanları değerlendirilecek ve başvurular sonuçlandırılacak.

Ayrıca yerleştirme sürecinde, ailenin gelir durumu, sosyal durum ve başarı kriterleri dikkate alınarak öğrencilerin durumu belirlenecek. Öğrencilerin beyan ettiği bilgilerin doğruluğu, ilgili kurum ve kuruluşlar aracılığıyla incelenecek.

Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevgili gençler; GSB Yurtları için başvuru süreci başladı. Başvurularınızı 24 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59’a kadar e-Devlet kapısı üzerinden yapabilirsiniz” şeklinde açıklamada bulundu.