Gerilim Dolu Cinayet Davası İstanbul’da Yargılanıyor

'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'i öldürmüştü! 'Cinayeti 4 ay önce kurguladım'

İstanbul’da Gerçekleşen Cinayet Davasında Sanık Erkan Baykut Duruşmaya Getirildi

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasında tutuklu sanık Erkan Baykut’un duruşmaya getirildiği bildirildi. Ramazan Pişkin’in kardeşi Mehmet Pişkin ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Sanık Erkan Baykut ise yaptığı savunmada, “Mütalaayı kabul etmiyorum. Akıl hastalığım vardır. Olay gününden 3-4 ay önce Ramazan Pişkin’in sosyal medyada videosunu gördüm. Sonrasında, 3-4 gün öncesinde de dükkanın önünden geçerken görmüştüm. Maktul dükkanın içindeydi. Ben sosyal medyada kendisini görünce cinayeti kafamda kurguladım. Cinayeti 4 ay önce kurguladım. Olaydan 4-5 gün önce babamın iş yerine yakın bir mesafede kendisini gördüm. Şüphelenmelerim o şekilde başladı. Bana zulüm yapan insanların yerine kendisini koydum. Kendisi onlara benziyordu. Uyuşturucu madde etkisi altındaydım. Bıçağı olaydan 2 ay önce almıştım. Bıçağı maktulü öldürmek için almıştım” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Erkan Baykut’un tutukluluğunun devamına karar vererek, sanık avukatının ek savunma hazırlaması için süre talebini kabul etti ve duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın Yeri isimli iş yeri sahibi Ramazan Pişkin’in bıçakla yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bilgisi edinilmesiyle soruşturmanın başlatıldığı belirtiliyor. İddianamede, şüphelinin İstiklal Mahallesi’nde yakalandığı ve olaya ilişkin detaylar yer alıyor. Şüpheli Erkan Baykut’un “Kasten öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyor.