Gezgin Yazar Seymen Bozaslan’ın Yeni Kitabı “100. Yılında Türkiye Seyahatnamesi” QR Kodlarıyla Etkileşimli Bir Deneyim Sunuyor

Cumhuriyet’in 100. yılına ‘Yaşayan’ seyahatname

Gezgin yazar Seymen Bozaslan, son yayımladığı ‘100. Yılında Türkiye Seyahatnamesi’ adlı kitabı için 10 yıl içinde 81 ilde defalarca seyahat ederek 100.000 kilometreden fazla yol kat etti. Kitapta toplam 1093 fotoğraf bulunuyor ve QR kodları aracılığıyla Spotify, YouTube ve Google Maps uygulamalarıyla etkileşimli bir deneyim sunuyor. Bozaslan, “Kitabın yayımlanmasından sonra da gerçekleştireceğim seyahatlerle QR kodlarını güncelleyip kitaba yaşayan bir seyahatname niteliği kazandıracağım” dedi.

Seymen Bozaslan, bir gezgin olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında bir seyahatname yayımlamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Bozaslan şunları söyledi: “Eski fotoğraflara bakmayı çok seviyorum. Bugün, 100 yıl önce çekilen bir fotoğrafı görünce heyecanlanıyorum. Belki Cumhuriyet’in 200. yılında birisi bu çalışmayı incelediğinde aynı heyecanı yaşayacak. Amacım, Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşan güzellikleri kayıt altına alıp okuyucuya sunmaktı. Kitabı farklı kılan ise Google Maps, YouTube ve Spotify uygulamalarına kitap üzerinden QR kodları aracılığıyla erişim imkanı sunabilmemiz. Yani telefonumuzla QR kodlarını taratarak kitapta beğendiğimiz yere gitme şansı yakalayabilecek, bu yolculukta o bölgeye ait müzikleri dinleyebilecek ve gitmek istediğimiz yer hakkında değerlendirmeleri okuyabileceğiz. Her bir şehir için 81 adet Spotify QR kodu bulunuyor ve her şehrin türküleri ve o şehre ait simge isimlerin eserlerini çalma listelerinde bulabiliriz. Ayrıca, kitap yayımlandıktan sonra QR kodları üzerinden yapabileceğim değişiklikler sayesinde deneyimlerimi uzun vadede paylaşmaya devam edeceğim. Deneyimlerim arttıkça QR kodları da güncellenecek. Bu nedenle ‘100. Yılında Türkiye Seyahatnamesi’ kitabını bir yaşayan kitap olarak da adlandırabiliriz.”