Gezi Parkı Olayları Kurbanı ‘Palalı Sabri’ Silahlı Saldırıda Hayatını Kaybetti

'Palalı Sabri'nin neden öldürüldüğü ortaya çıktı... 9 kurşunla infaz! Şüpheliler kendini böyle savundu

Beyoğlu’nda Gezi Parkı Olaylarıyla Tanınan ‘Palalı Sabri’ Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybetti

Beyoğlu’nda 1 Şubat 2024 tarihinde Gezi Parkı olaylarında göstericilere pala ile saldıran ve ‘Palalı Sabri’ lakabıyla tanınan Sabri Çelebi, bir gece kulübü önünde çıkan kavgada 9 kurşunla vurularak hayatını kaybetti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Çelebi ‘maktul’, Çetin Görer ve Hüseyin Kırmızı ise ‘şüpheli’ olarak belirlendi.

İddianameye göre, Sabri Çelebi ile şüphelilerden Hüseyin Kırmızı arasında önceye dayalı ticari ilişkilerden kaynaklı bir anlaşmazlık bulunmaktaydı. Olay gecesinde Çelebi’nin araçla bir gece eğlence mekanının önüne geldiği, burada durakladığı sırada beliren kalabalık bir insan grubu ile belirsiz bir şekilde konuşmaların gerçekleştiği ve Çelebi’nin yanındaki 2 kişinin araçtan inip kalabalık grubun yanına gittiği belirtildi.

İddianameye göre, şüphelilerden Görer’in silahla defalarca Çelebi’ye ateş etmeye başladığı ve diğer şüpheli Kırmızı’nın ise Çelebi’ye defalarca yumruk attığı ifade edildi. Çelebi, yaralandıktan sonra hastaneye götürüldü ancak kurtarılamadı.

Şüphelilerin ifadelerine göre, olayın kendilerini korumak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledikleri belirtildi. Adli Tıp Kurumu Otopsi Raporu’na göre Çelebi’nin vücuduna 9 kurşun isabet ettiği ve şüpheli Kırmızı’nın da eyleme katılarak Çelebi’yi öldürdüğü belirtildi.

Çetin Görer’e ‘kasten öldürme’, ‘korku, kaygı veya panik meydana getirecek tarzda silahla ateş etme’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurma’ suçlarından toplamda müebbet hapis ile 1 yıl 6 aydan 6 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, diğer şüpheli Hüseyin Kırmızı’ya ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istendi. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.