Göçmen Kaçakçılarının Taktikleri: Sınırların Reklam Aracı Olarak Kullanılması Gerçeği Ortaya Çıktı

‘Stok görüntü’yle göçmen kaçakçılığı reklamı

Göçmen Kaçakçılarının Sınırlarımızı Reklam Amacıyla Kullandığı Görüntüler Ortaya Çıktı

Güvenlik kaynakları, Türkiye’de sınırların açık olduğu ve tedbir alınmadığı algısının yanıltıcı olduğunu belirtti. Göçmen kaçakçılarının çekip servis ettiği bu görüntülerin reklam amacı taşıdığına dikkat çekildi. Sosyal medyada paylaşılan bazı videolarda, göçmen kaçakçılarının iletişim numaralarının da yer aldığı görüldü. Kaynaklar, bu görüntülerin çoğunun başka ülke sınırlarında ve farklı zamanlarda çekildiğini vurguladı.

Güvenlik kaynakları, “Farklı amaçlarla kullanılan bu stok görüntülerle, hudut güvenliğimiz polemik konusu haline getiriliyor. Bu videoların çoğunluğu göçmen kaçakçılarının reklam yapmak amacıyla çekip dağıttığı görüntülerdir. Bu görüntüleri kullananlar da bilerek ya da bilmeyerek bu olaya alet oluyorlar. Sınırlarımızdaki tedbirleri ve durumu yerinde görmek isteyenleri, sınırlarımıza götürmeye hazırız” şeklinde bir mesaj verdi.

Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin zorlu iklim ve arazi şartlarında 7 gün 24 saat görev yaptığına dikkat çeken kaynaklar, sınır güvenliği için alınan tedbirleri şu şekilde sıraladı: “Kara hudutlarını korumak için en iyi güvenlik sistemleri kullanılıyor. Modüler beton duvarlar, yollar, kuleler, hendekler, tel çitler, aydınlatma sistemleri, kamera ve algılama sistemleri, kirişler ve köprülerden oluşan üç kademeli bir güvenlik sistemi kuruldu. İlk kademede hudut birlikleri tarafından gözetleme, kontrol, pusu ve devriye faaliyetleri yürütülüyor. İkinci kademede komando birlikleri, geri bölgede dere yataklarından geçişi engellemek için hareketli pusu ve devriye faaliyetleri gerçekleştiriyor. Son kademede ise jandarma birlikleriyle işbirliği yapılarak, yasadışı geçiş yapan kişilerin yakalanması ve sınırdışı edilmesi faaliyetleri yürütülüyor.”