Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: Kararlı Mücadele Devam Ediyor

Bakan Yerlikaya duyurdu: 149 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı

Bakan Yerlikaya: Son 1 Haftada 100 Operasyon Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, son bir hafta içinde güvenlik güçleri ve İl Göç İdaresi Müdürlükleri tarafından ‘Kalkan-25’ operasyonlarının düzenlendiğini duyurdu. Operasyonlar kapsamında göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik toplam 100 operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlar sonucunda, 149 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı, bunlardan 42’si tutuklandı ve 21’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin ise işlemleri devam etmektedir. Ayrıca 2,563 düzensiz göçmen de yakalanarak, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Bakan Yerlikaya, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelenin kararlılıkla 7/24 devam ettiğini vurgulayarak, “Hiçbir düzensizliğe müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Provokatörlere izin vermedik, vermeyeceğiz. Kamu düzeni ve güvenliğimizden asla taviz vermeden, insan haklarına, hukuka, medeniyet değerlerimize uygun şekilde göçle mücadelemizi sürdürüyoruz ve edeceğiz. Ülkemizin huzur ve güvenliği için göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin her an takibindeyiz” şeklinde konuştu.