Göynük Orman Yangını Kontrol Altına Alındı: Ekiplerin Özverili Çalışması Sonuç Verdi

Kemer 90. saatte söndü: 2 bin sortiyle 8 bin ton su

Kemer ilçesine bağlı Göynük Değirmendere Mahallesi’ndeki orman yangını, Pazartesi günü saat 21.00 civarında başlayarak günlerce etkisini sürdürdü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Göynük orman yangını, havadan ve karadan yapılan etkili müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Orman teşkilatımız ve diğer tüm kurum çalışanlarının özverili çalışmalarını takdir ediyoruz” dedi. Bu süre içerisinde hava araçları yaklaşık 2 bin sorti uçuş gerçekleştirerek 8 bin ton suyu alevlere müdahale için taşıdı.

Öte yandan, Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Aşağıkınık köyündeki ormanda, birkaç gün önce akşam saatlerinde yıldırım düşmesi sonucu yangın başladı. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Mudurnu, Göynük, Seben ilçeleri ve Düzce’den gelen arazözler ve ekipler bölgeye sevk edildi. Yangının söndürülmesi için helikopter de kullanılmaktadır.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ise yüksek sıcaklıkların devam etmesi nedeniyle, vatandaşlara “ormanlara yaklaşmayın, ateş kullanmayın, susuz bırakmayın” çağrısında bulundu. Karacabey ayrıca, özellikle bu sıcak günlerde halkın mümkün olduğunca ateş kullanımını sınırlamasını istedi.