“Gözümüzün Nurlarıyla 23 Nisan Coşkusu!”

Koltuklar geleceğe emanet

GÖZÜMÜZÜN NURLARISINIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “Geleceğimizin teminatı yavrularımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum. Büyük Millet Meclisimizin ilk başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla anıyorum” dedi.

Daha sonra Türk dünyası çocukları ve TRT Çocuk Şenliği’ne konuk çocuklarla bir araya gelen Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve beraberindeki çocukları kabul etti. Beştepe’de gerçekleşen kabulde, çocuklarla sohbet eden Erdoğan miniklerle fotoğraf çektirdi ve saat hediye etti. Bir çocuk da Erdoğan’a karakalemle çizdiği tabloyu hediye etti.

EMİNE ERDOĞAN’DAN 23 NİSAN MESAJI: ÇOCUKLAR BİR CEVHER

Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan da sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, “Çocuklarımızın gülen gözlerinde, istikbalimizin ışığı parıldar. Biliyoruz ki her biri, bu topraklarda yetişen cevherlerdir. Onların zekâsı, çalışkanlığı ve vatanseverliği ile Türkiye daha da yüce zirvelere ulaşacaktır. Bilimi ve aklı rehber edinerek, barışın ve sevginin elçileri olacaklarına yürekten inandığım tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

KÜÇÜK BAKAN: TATİLLER YETERLİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gölbaşı İnönü Ortaokulu öğrencisi Irmak Genç’e koltuğunu devrederek çocuklar için daha fazla atölye ve spor salonu açmayı hedeflediğini belirtirken, tatil sürelerinin yeterli olduğunu vurguladı.

ÖZEL’DEN SEMBOLİK BAŞKANA: İYİCE YERLEŞ KALDIRABİLİRLER

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Çocuk Senfoni Orkestrası Keman Sanatçısı Dora Mimaroğlu’na sembolik olarak makam koltuğunu devrederek espri yaparken, Dora Mimaroğlu ise ileride bayrağı devralacağını belirtti.

ATAM BİZ GELDİK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Anıtkabir’de ziyaret eden çocuklar, Atatürk’ü ziyaret ederek bayramlarını kutladılar.

‘EN GÜZEL BAYRAM’ 23 NİSAN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı renkli kutlamalara sahne oldu. İstanbul’da yapılan resmi kutlamalarda çocuklar farklı ülkelerin bayraklarıyla boy gösterirken, Melike Çalkap ve Emin Mert Kırarslan ise renkli anları fotoğrafladı.

MİNİKLER YAZIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı “Gazete ‘Çocuk’” internet ortamında yayınlandı. Ünlü isimlerin çocuklara yönelik mektuplarının yer aldığı gazete, çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.

KKTC’DE BAYRAM NEŞESİ

23 Nisan Kutlamaları, KKTC’de de özel etkinliklerle kutlandı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, çocuklara hitaben önemli mesajlar verirken, Türk kimliğinin ve milli şuurunun önemini vurguladı.