Gümrük Muhafaza Ekiplerinin Üç Operasyonu

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Gümrük kapılarında 357 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Bakanlık: Gümrük Muhafaza Ekiplerinden Üç Farklı Operasyon

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Esendere Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’ye giriş yapmak üzere olan şüpheli bir TIR’ı takibe aldı. Transit kuru üzüm yükü taşıyan TIR’ın X-Ray taramasında şüpheli bulgular ortaya çıktı. Narkotik dedektör köpeklerin de katılımıyla gerçekleştirilen detaylı aramada, kuru üzüm ambalajlarının kartonları arasına gizlenmiş uyuşturucu madde paketleri bulundu. Toplamda 58 kilogram afyon sakızı ele geçirildi.

Diğer bir operasyonda, Kapıkule Gümrük Kapısı’na gelen şüpheli bir TIR, Gümrük Muhafaza Narkotik Birimleri tarafından yakın takibe alındı. Yapılan detaylı aramada, TIR’ın dorsesinde taşınan yasal yükün içerisine gizlenmiş alüminyum folyo paketlerinde yaklaşık 226 kilogram esrar bulundu.

Son operasyon ise Dilucu Gümrük Kapısı’nda gerçekleşti. Keçi kılı yüklü bir TIR’ın X-Ray taramasında şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine, detaylı arama yapıldı. Test sonucunda, keçi kılıyla harmanlanmış 73 kilogram metamfetamin cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.