Güneydoğu’da Artan Sıcaklar Hayatı Zorlaştırıyor

Türkiye sıcak dalganın etkisinde: Doğu da Batı da yanıyor

Yaz aylarının etkisiyle ülkenin büyük bir kısmında sıcaklıklar artmaya başladı ve özellikle Güneydoğu kentleri bunun etkisini iyice hissetti. İstanbul Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların devam edeceğini bildirdikten sonra, Diyarbakır’da dün öğle saatlerinde hava sıcaklığı güneş altında 44 dereceye ulaştı. Şehirde yaşayanlar, sıcaklıktan korunmak için gölgeli alanları tercih ederken, çocuklar ise serinlemek için süs havuzlarına girdi.

Aşırı sıcak hava dalgası Mardinlileri de etkisi altına aldı. Sokaklar boş kalırken, yollardaki asfaltlar eridiği görüldü. Nusaybin ilçesine giden yolun asfaltı sıcaklık nedeniyle yumuşadı ve kullanılamaz hale geldi. Bu durum, mahalle sakinleri ve araç sürücülerinin günlük hayatını olumsuz etkiledi.

Eskişehir’e de ani bir şekilde gelen ve bazı ilçelerde 42 dereceye kadar yükselen sıcaklıklar, vatandaşları zorladı. Serinlemek için halk, karpuza yoğun ilgi gösterdi. Pazar esnafı, “Karpuz, pazarda en çok satılan meyvelerden biridir” dedi.