Gurbetçi Kadınları Dolandıran Çete Çökertildi

Almanya'daki gurbetçi kadınları ağlarına düşürdüler: 50 milyon avroluk vurgun! 9 kişi Nevşehir'de yakalandı

Gülşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda başlatılan çalışmalarda, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’nin çeşitli illerinde ve Almanya’da yaşayan gurbetçi kadınları çeşitli vaatlerle kandırıp tuzağa düşüren çete üyelerini takibe aldı.

Çete lideri H.K., mağdurlara Almanya’da bulunan bir otomotiv firması adını kullanarak güven kazanmaya çalıştı. Kadınları evlilik bahanesiyle kandıran suç örgütü üyeleri, gösterişli hayatlarıyla kurbanları etkilemeye çalıştılar. Çete, mağdurları ikna etmek için sahte belgeler hazırlayarak Türkiye’ye çağırdı ve lüks otellerde konaklama imkanı sağlayıp kendilerini dolandırdı.

Polis ekipleri, şikayet üzerine harekete geçerek çete lideri ve üyelerinin peşine düştü. 5 kadını yaklaşık 1 milyon Euro ve 10 milyon TL dolandıran çete üyelerinin benzer yöntemlerle 90 kadını daha dolandırdığı belirlendi. Toplamda 50 milyon Euro suç geliri elde eden çete üyeleri, lüks araçlar ve daireler satın alarak zenginleşti.

Teknik ve fiziki takiple çetenin kullandığı yöntemler tespit edildi ve şüphelilerin evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. H.K. ile birlikte hareket ettikleri belirlenen çete üyeleri gözaltına alınırken, sahte plakalar ve dijital materyaller ele geçirildi.

Şu an ‘Nitelikli Dolandırıcılık’, ‘Dolandırıcılık’, ‘Tehdit ve Hakaret’ suçlarından gözaltında bulunan çete üyelerinin Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam ediyor.