“Gurbetçiler Memleket Hasretiyle Kapıkule’ye Akın Ediyor”

Avrupa'dan gelen gurbetçiler, Kapıkule'de yoğunluk oluşturdu

Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, aileleriyle birlikte yaz tatillerini memleketlerinde geçirmek için karayoluyla ülkeye giriş yapmaya devam ediyor. Kapıkule Sınır Kapısı’ndan memleket özlemiyle gelen gurbetçiler, ana vatanlarına dönmenin mutluluğunu yaşıyor. Yoğunluk nedeniyle Kapıkule’de önlemler alındı. Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yoğunluğu önlemek için peron sayısını 12’ye çıkarıp, personel sayısını artırdı.

Adnan Erdoğan, Almanya’dan gelen bir gurbetçi olarak Türk bayrağı açarak memlekete dönmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Erdoğan, “Yolculuğumuz çok güzel geçti. Bulgaristan’da 1,5 saat, Sırbistan’da 2,5 saat bekledik. Şükürler olsun Kapıkule’ye sorunsuz bir şekilde ulaştık. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Vatan gibisi yok. Ben Almanya’da doğup büyüdüm ve senede en az 5 kez Türkiye’ye geliyorum. Ne mutlu Türküm diyene!” şeklinde konuştu.

Almanya’dan gelen Mustafa Akın ise çocuklarıyla birlikte memlekete gezmek için geldiklerini belirtti. Akın, “Türkiye gibi bir yer bulmak mümkün değil. Hiçbir devlet memleketimiz gibi değil. Vatanıma geldiğimde büyük bir sevinç yaşıyorum. Geldiğim zaman ayrılmak istemiyorum, ancak çocuklarım orada olduğu için zorunlu olarak geri dönüyoruz” dedi.

Avusturya’dan yıllık iznini geçirmek için gelen Fikret Duman ise “Memlekete geldikten sonra yorgunluk ve üzüntü gibi her şey yok oluyor. Kendi vatanımız gibi hiçbir yer yok” şeklinde konuştu.