Hacıbektaş Veli Anma Törenine Siyasi Liderler Katıldı

Halef selef yan yana

Nevşehir’de Gerçekleşen Hacıbektaş Veli Anma Törenlerine Siyasi Liderlerden Destek Geldi

Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi’nde düzenlenen 61. Ulusal 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne siyasi liderler büyük ilgi gösterdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, etkinlikte bir araya geldiler. Ayrıca DEM Parti eş genel başkanı Tuncer Bakırhan ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş da etkinlikte yer aldılar.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuşmasında Hacı Bektaş’a atıfla şunları söyledi: “Seçme seçilme hakkını, kadının adı yokken, yeri yokken, ‘Bizim nazarımızda kadın-erkek farkı yok’ diyerek, kadını karar süreçlerinin içine dahil edip, kadın sözünü erkek sözüyle bir gören ve aynı değerde gören ve bunu tüm insanlığa öğütleyen hünkarın huzurundayız.” Özel, hünkarın yoluyla ilerleyenlerin mücadelesini övdü ve iktidarın Hacıbektaş’a gösterdiği saygısızlığı kınadı.

Özel, bölgedeki Alevi toplumunun yaşadığı sorunları da dile getirerek, mücadelenin devam edeceğini vurgularken, “Bugün Alevilerin çözüm bekleyen sorunları var. Cemevleri, Aleviler için ibadethanedir. Bizler için de ibadethane olacaktır. Bu yasal hak tanınana kadar sizin mücadeleniz, benim mücadelemdir.” dedi.

Siyasi lider, “Biz doğru durmaya ve dost kapısını açık tutmaya devam edeceğiz. Aslan ile ceylanın bir arada yaşayabildiği, bereketin ve hoşgörünün egemen olduğu bir ülkeyi gelecek nesillere miras bırakana kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” diyerek birlik mesajı verdi. Son olarak, “Bu partinin ilk genel başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de tüm genel başkanlarına da vefamızı göstermenin en önemli yolu, onların partisini iktidar yapmaktır. Hep birlikte bunu başaracağımıza ant içiyorum.” şeklinde konuşmasını tamamladı.