Hacılar Köyünde Kaybolan İşçinin Cesedi Bulundu, Eşi Tutuklandı

Eşini öldürüp dereye atan kadına haksız tahrik indirimi... İfadesinde olayı böyle anlattı

Gerede ilçesine bağlı Hacılar köyünde kaybolan inşaat işçisi Metin Özalp’in cesedi, 28 Aralık 2021 tarihinde dere kenarında bulundu. Olayın ardından gözaltına alınan ve 25 yıllık eşi olan Mürüvet Özalp, tutuklandı. Mürüvet Özalp, çıkan bir tartışma esnasında eşini odunla başına vurarak öldürdüğünü ve ardından el arabasıyla cesedi dereye attığını itiraf etti. Mürüvet Özalp hakkında “Eşi kasten öldürme” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Mürüvet Özalp huzurda bulundu. Yargıç, son sözlerini sorduğunda, Özalp şu şekilde yanıt verdi: “Eşim sürekli beni döverdi ve başka kadınlarla aldatırdı. Olay günü beni öldürmek için el altında sakladığı bir tabanca çıkartarak bana zarar vermeyi planladığını söyledi. Kendimi korumak için ona odunla vurarak öldürdüm. Daha sonra cesedi el arabasıyla dereye atmıştım. Verilen karara saygı duyuyorum ve sonucu mahkeme vicdanına bırakıyorum.”

Mahkeme heyeti, Mürüvet Özalp’in üvey oğlu Celal Özalp’e de söz hakkı tanıdı. Celal, sanığın cezalandırılmasını talep etti. Özalp’in biyolojik oğlu İbrahim ise “Annem suçlu değildir ve onun cezalandırılmasını istemiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığının ve cezai ehliyetinin yerinde olduğunu belirten Ankara Adli Tıp Kurumu raporunu okudu. Suçun sabit olduğunu, ancak haksız tahrik altında gerçekleştirildiği gerekçesiyle sanığa indirim yapılarak 24 yıl hapis cezası verildi.