Hadımköy’de meydana gelen kaza sonucunda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi

Esenyurt'taki kazada 2 kişi ölmüştü... Yeni detaylar ortaya çıktı

31 Aralık Çarşamba günü saat 02.45 sıralarında Hadımköy bağlantı yolunda bir kaza meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait yol temizlik aracına çarpan 34 GEM 38 plakalı cipin çarpmanın etkisiyle 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı. Temizlik aracının şoförü de yaralananlar arasında yer aldı. Olaya dair yeni detaylar ve güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı.

Kazadan önce, Afganistan uyruklu İlyas Jenap, Abdullah Noori ve yaralı kurtulan Rommel Mazary, Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi’nde bulunan Haron Bahadory isimli bir iş yerine gittiler. Burada, iş yeri sahibini tehdit ederek haraç istedikleri belirtildi. Ancak şüpheliler para alamadı. İş yeri sahibine kendini Mikail olarak tanıtan kişi, “İş yerini silahla tarayacağım” şeklinde tehditlerde bulundu. Bu sırada şüpheliler, iş yerindeki bir çalışanı da darp etti. İş yeri sahibi şüphelilerin ayrılmasının ardından polisi arayarak ihbarda bulundu. Polis ekipleri olay yerine geldiğinde, 3 şüpheli araçlarıyla tekrar iş yerinin önüne gelmişti. Ancak şüpheliler polisleri görünce kaçmaya başladı.

Polis, kaçan şüphelileri takip etmek için araçlarıyla hareket etti. Kovalamaca dakikalarca sürdü, ancak şüphelilerin kullandığı cip Yavuz Sultan Selim Bulvarı’nda bir alışveriş merkezinin önünde kayboldu. Bunun üzerine polis ekipleri kovalamayı bırakarak görev yerlerine dönüş için harekete geçti. Dönüş sırasında polis ekipleri, Atatürk Mahallesi Hadımköy Yolu üzerinde belediyeye ait yol temizleme aracıyla siyah renkli bir aracın kaza yaptığını ve insanların etrafında toplandığını fark etti. Ekipler, kazayı incelediklerinde cipe çarpan aracın kaçan şüphelilere ait olduğunu ve araçtaki 3 kişiden 2’sinin hayatını kaybettiğini tespit etti.

Kazayla ilgili itfaiye ve sağlık ekiplerine bilgi veren polis, yaralıyı araçtan çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Hayatını kaybeden 2 şüphelinin cenazeleri ise olay yeri incelemesinin ardından morga kaldırıldı. Kaza sonucunda belediyeye ait araçta bulunan şoför de yaralandı. İncelemeler sonucunda, kazada hayatını kaybeden şüphelilerin İlyas Jenap ve Abdullah Noori, yaralanan kişinin ise Rommel Mazary olduğu belirlendi.

Öte yandan, kaza anına ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, hızlı ilerleyen cipin yol temizlik aracına çarptığı anlar yer aldı.