Halim Karaismailoğlu’nun Kediye Yaptıkları

Trabzon'da vahşet! Tekmelediği yavru kediyi ezerek öldürüp, fırlattı... İfadesi 'pes' dedirtti

Ocak ayındaki olay: Halim Karaismailoğlu, kediye tecavüz etti

Of ilçesi İrfanlı Mahallesi’nde yaşanan korkunç olayda, Halim Karaismailoğlu adlı bir kişi, çimenlik alanda bulunan yavru kediye işkence etti.

Karaismailoğlu, sokakta bulunan elektrik trafosunun yanındaki çimenlik alanda bulunan yavru kediye birçok kez tekme attı ve ayağıyla ezerek öldürdü.

Çevredeki bir apartmanda yaşayan bir kişi, saldırganın bu acımasızca davranışlarını cep telefonu kamerasıyla kayda aldı.

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO), konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Bu sefer katil Of-Kalyon’da. Hayvana karşı şiddet artıyor. İnsanoğlu öldürmeyi hayvanda deneyip, sonra insana yöneliyor. Bu tür kişiler önce hapse atılmalı sonra rehabilite edilmeli. Kediyi acımasızca öldürdü.”

Olayın ardından Halim Karaismailoğlu, mahalleli ve TRAHAYKO’nun şikayeti üzerine polis ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Karaismailoğlu, ‘5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa Muhalefet’ suçlamasıyla tutuklandı ve ifadesinde “Bazı sorunlarım nedeniyle psikolojim bozuktu. Kendimde değildim, o anları hatırlamıyorum” dedi.

Karaismailoğlu’nun daha önce de birçok suçtan sabıkalı olduğu öğrenildi.

TRAHAYKO Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bu kişi bilinçli bir şekilde kediye işkence etti. ‘Psikolojim bozuktu’ demesi kabul edilemez. Bu tür şiddet eğilimlerine karşı etkili ve caydırıcı cezaların uygulanmasını talep ediyoruz.”

Kurban, ayrıca ailelere çocuklarını şiddet eğilimleri konusunda izlemeleri ve gerektiğinde profesyonel yardım almaları konusunda çağrıda bulundu.